Excelde sütunlar arasında toplam farkı

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel tükçe
Excelde sütunların toplamında bir yerde küsuratı 89 iken aynı rakalarla sütunların toplamı 90 ne yapmama lazım acil yardım edermisiniz

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Dosyanızı eklerseniz, herkes yardımcı olmaya çalışır, muhtemelen kullandığınız formül veya makroda bir eksiklik vardır.

AS3434

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
M.Office/Excel 2007 Türkçe
Sayın nisterroy

Hücrelerinizde çarpma ya da bölme gibi bir formülasyon varsa "hücre biçimlendirmenizin durumuna bağlı olarak" hesaplama sonucu virgülden sonra 2 haneyi gösterir fakat devamında küsüratı kalır. Toplam aldığınız sütun biçimlendirmeleri farklı olabilir. Sorun belki ondan kaynaklanıyordur.

Formüllerinizi Yuvarla fonksiyonu kullanarak deneyin.

.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel tükçe
arkadaşlar sizinle beraber bu çalışma sayfamdaki sorunları incelemek ve bana yardımcı olabilmeniz için dosyayı ekledim. sorunlarım şunlar
1. ek ödeme bordorundaki net ele geçen tutarların toplamı ile banka listesi arasında küsurat farkı var rakamlar aynı olmasına rağmen.
2. aynı sorun ek ödeme bordrosu ile 2 sayfada olan sgk prim kesintileri arasında kuruş farkı var
3.ek ödeme bordorunda dağıtılacak ek ödeme tutarı ile hastane toplam puanının bölümünde ecxelde farklı elle bölünce farklı çıkıyor
şimdilik çok önemli olan bunlardır.
dikkat ederseniz herşey ek ödeme bordrosu ile bağlantılı

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
arkadaşlar sizinle beraber bu çalışma sayfamdaki sorunları incelemek ve bana yardımcı olabilmeniz için dosyayı ekledim. sorunlarım şunlar
1. ek ödeme bordorundaki net ele geçen tutarların toplamı ile banka listesi arasında küsurat farkı var rakamlar aynı olmasına rağmen.
2. aynı sorun ek ödeme bordrosu ile 2 sayfada olan sgk prim kesintileri arasında kuruş farkı var
3.ek ödeme bordorunda dağıtılacak ek ödeme tutarı ile hastane toplam puanının bölümünde ecxelde farklı elle bölünce farklı çıkıyor
şimdilik çok önemli olan bunlardır.
dikkat ederseniz herşey ek ödeme bordrosu ile bağlantılı
Merhaba
Çalışma kitabınız farklı bir kitap ile bağlantı içermekte. Hatayı takip etmek için veri aldığı çalışma kitabını incelemek gerekli.
[Şubat 2011.xls]Ek Öd.Bordrosu'!AL110

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel tükçe
bağlantının kurulduğu kaynak ek ödeme bordorudur. sadece gelir verigis kesintisi aldığı başka bir sayfa var o göndeerdiğim dosyada yok

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel tükçe
ek ödeme bordrosunun üçüncü sayfasındanda bir şeyler alıyor

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
ek ödeme bordrosunun üçüncü sayfasındanda bir şeyler alıyor
Aynı bilgisayarda olduğu için fark edemiyor olabilirsiniz.
Excel versiyonunuz yazmıyor ama,
2003'e göre Dzen / Bağlantıları kontrol ediniz.
Şubat 2011.xls isimli çalışma kitabından veri almakta

AS3434

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
M.Office/Excel 2007 Türkçe
Sayın nisterroy

Banka sayfanızdaki toplam :..................78.969,893049 Topla işlemi bunu 78.969,89 olarak yuvarlıyor.

Ek Öd. Bordrosu sayfanızdaki toplam :...78.969,895049 Topla işlemi bunu 78.969,90 olarak yuvarlıyor.

Aradaki fark Ek Öd. Bordrosu sayfanızdaki 13. sıradaki (B19) kişinin gelir vergisi hesabından kaynaklanıyor. AG19 hücresi [Şubat 2011.xls]vergi'!CR17 hücresinden -0,002000 değeri getiriyor ama Banka sayfanızda bu değer 0,000000 daha doğrusu bu kişi yok!!

AG19 hücresini "hücre biçimlendirme" sekmesinde virgülden sonra 4 hane yaparsanız hatayı sizde görürsünüz.

[Şubat 2011.xls]vergi'!CR17 hücresini kontrol edin..

.