excelde textbox özelliği neden bozuluyor

Excel Vers. ve Dili
Windows-XP_TR
Ofis-2003_TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26/10/2022
Selam arkadaşlar,
excelde textbox veri girişine nasıl sabitleniyor ve
ikinci bir textbox açılınca textboxun özelliği bozuluyor ve veri girişi yapılamıyor.
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
"Bölmeleri dondur" özelliğini kullanarak yapabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Windows-XP_TR
Ofis-2003_TR
26/10/2022
Sn.Hamitcan
ilginiz için çok teşekkür ederim
saygılar

Excel Vers. ve Dili
Windows-XP_TR
Ofis-2003_TR
26/10/2022
"Bölmeleri dondur" özelliğini kullanarak yapabilirsiniz.

Sn.Hamitcan
size yanıt verdiğimde dışarıya çıkıyordum.Deneme şansım olmamıştı."bölmeleri dondur" benim anladığım anlamda değil sanırım.Biraz açarmısınız lütfen..

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Bölmeleri Dondur ile, Textbox daima sayfanın üst kısmında kalır.Yapmak istediğinizin bu olduğunu düşünmüşdüm.

Excel Vers. ve Dili
Windows-XP_TR
Ofis-2003_TR
26/10/2022
sn.Hamitcan
asıl bilmek istediğim şuydu:
Örnekteki gibi bir tablomuz var,1 adet textbox kayıtlı.excele ikinci textboxu ekleyince textbox1'e kayıt giremiyorum,o da bozuluyor.Tekrar textbox1 i eski haline (yani veri girişi yapılabilir hale) nasıl getirebilirz?
saygılar

Excel Vers. ve Dili
Windows-XP_TR
Ofis-2003_TR
26/10/2022
sn.Hamitcan
örnek dosyamda bir textbox ekledim.Şu an textbox veri girişine kapalı görünüyor.İşte bu durumu nasıl ortadan kaldırabiliriz,anlamak istediğim bu..

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
Merhaba

sn.Hamitcan
örnek dosyamda bir textbox ekledim.Şu an textbox veri girişine kapalı görünüyor.İşte bu durumu nasıl ortadan kaldırabiliriz,anlamak istediğim bu..
Görünüm/araç Çubukları/Denetim Araç çubuğu/ üzerinde Cetvel'e benzeyen tasarım modu butonuna tıklarsanız, veri girişi yapılamayacağı gibi textbox veya farklı bir nesnenin yerini mouse ile istediğiniz yere taşıyabilirsiniz, tasarım modu butonuna tekrar tıkladığınızda veri girişi yapılmaya hazır demektir, eğer doğru anladıysam probleminiz bu olsa gerek...

Excel Vers. ve Dili
Windows-XP_TR
Ofis-2003_TR
26/10/2022
Görünüm/araç Çubukları/Denetim Araç çubuğu/ üzerinde Cetvel'e benzeyen tasarım modu butonuna tıklarsanız, veri girişi yapılamayacağı gibi textbox veya farklı bir nesnenin yerini mouse ile istediğiniz yere taşıyabilirsiniz, tasarım modu butonuna tekrar tıkladığınızda veri girişi yapılmaya hazır demektir, eğer doğru anladıysam probleminiz bu olsa gerek...

Evet,istediğim buydu sn.Brain.
Çok teşekkürler.
saygılar