EXCELDE toplam

Excel Vers. ve Dili
excell-türkçe
S.A. arkadaşlar
sizden ricam,
ekte gönderdiğim dosyamın içerisinde örnek olarak kırtasiye ve hırdavat alımlarımız var...Bunları 3. bir sayfada otomatik olarak üzerlerine toplanmasını istiyorum...

bunları 3 kritere göre otomatik olarak toplamak istiyorum...

1. kriter: Aylara göre
2. kriter: Alımın Cinsine göre (mal, hizmet, yapım vs..)
3. kriter: Alımın Çeşidine göre (22/A, 22/B, 22/C, 22/D, 22/E vs..)

özet tablo ile yapabiliyorum. yalnız yeni bir alım yaptığımızda günceleme yapıp üzerine toplamıyor..
bundan dolayıdır ki ben de formülle yapılmasını ya da başka bir yolla işimin görülmesini istiyorum...

alımlarımız sadece hırdavat kırtasiye olmayıp 30-40 kalem alım çeşidi vardır..

eğer yardımcı olursanız nasıl yaptığınızı da adım adım yazarsanız sevinirim..çünkü formüllerle aram yok..
şimdiden teşekkürler....
selametle..

Excel Vers. ve Dili
excell-türkçe
üstat arkadaşlar adım adım yazabilirseniz sevinirim....

benim için çok öenmli..
şimdiden allah razı olsun...

Excel Vers. ve Dili
excell-türkçe
arkadaşlar özet tablo güncelleme yapmıyor değilmi
yani geriye dönük bir değişiklik yaptığımızda ya da eklemek yaptığımızda özet tablo değişmiyor değil mi sabit kalıyor..
....

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Özet Tablonun oluştuğu sayfa seçildiği an makro ile özet tabloyu yenilemek olası.

Ayrıca özet tablonun alanını dinamik olarak belirlemekte yarar var, ekleme ve çıkartmada verilerin kaybolmaması için.

Önce değişken alanı tanımlayın (ki Excel Dersanesinde bu bilgi var) sonra makro kaydet ile Özet Tablonun yenilemesinin nasıl yapıldığını öğrenin, gerisi kolay.

Geriye bir tek şey kalıyor ilgili sayfa seçildiğinde o sayfanın kod bölümüne bu kodları kopyalamak.

Excel Vers. ve Dili
excell-türkçe
necdet yeşertener kardeşim teşekkür ederim...daha öncede siz bana çok yardım ettiniz.a.r.o.

bir de şu sorunum var...
girdiğim 30-40 sayfa alımları tek bir sayfaya tarih sırasına göre ya da başka bir sıraya göre nasıl atabilirim...her girdiğim alımı otomatik olarak aynı formatta atsın...

teşekkürler necdet kardeşim...