Excelde Toplama İşlemi İl İlgili

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Selamlar. Excelde herhangi bir hücredeki örnek 5+3 toplama işlemini ya hücrenin başına = işaretini getirerek, ya da formül çubuğundaki = işaretine basarak yapıyorum.

Hücre içindeki toplama işlemini bir tıklamayla yapacak bir makro düğmesi oluşturmanızı rica ediyorum.

Bir isteğim de bu toplama için oluşturulan düğme , klavye üzerindeki örnek "F12" düğmesi için yapılabilir mi?

Yani hücre içinde 5+3 yazacak ve ben F12 ye basınca toplamını vermesini istiyorum.

Saygılarımla.

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Merhaba
Bunun için ∑ şekli olan bir düğme var. (Excel Standart menu çubuğunda)
Oraya tıklarsanız otomatik toplam alabilirsiniz...

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
ya da sadece + tuşuna basarak formül yazmaya başlayabilirziniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Değerli Ayhan Ercan teşekkür ederim. ∑ işaretini, bir sütunu komple toplayacağım zaman kullanıyorum.
Değerli Necdet Yeşertener önerinizi ara ara kullanacağım, doğrusu bunu bilmiyordum.
Fakat ben hem 5+3 ün hücrede görünür halde olmasını istiyorum. Çünkü arasına + işareti yazdığım sayıları toplamadan önce gözle kontrol ediyorum..
Dolayısıyla +5+3 yazdığım an 8 olarak görüneceğinden ; 5 ve 3 rakamlarını doğru olarak yazıp yazmadığımı kontrol edememiş olurum.

Not: Hücre içindeki rakamların büyük ve bir firma için önem teşkil ettiğini göz önünde bulundurunuz.

Özellikle bu toplama işlemini klavyedeki bir düğmeye örnek (F12 veya print screen veya bir başka düğme..) atanması durumunda 5+3 yazdığım bir hücreyi toplamak için her seferinde mouse ile formül çubuğundaki = düğmesini tıklamamış olacağım. Ve zamandan kazanacağım.

Eğer bu mümkün değilse bir makro butonu da olabilir. Diyeceksiniz " bu makro butonunun formül çubuğundaki = işaretinden ne farkı olacak"

Formül çubuğundaki = düğmesi çok küçük olduğu için farenin imleci zaman zaman kayabiliyor. Fakat makronun butonunu istediğimiz gibi büyütebiliriz.

Not: +5+3 minik bilginiz için tekrar teşekkürler değerli Necdet Yeşertener. Hiç bilmiyordum. Başına sadece = işareti gelirse ancak toplanır zannediyordum. Fakat yukarıda da belirttiğim gibi gözle kontrol esnasında 5+3 ü hücrede görünür halde görmeliyim.

Saygılarımla.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Şöyle birşey işinize yarar mı?

Sub Macro1()
If ActiveWindow.DisplayFormulas = True Then
ActiveWindow.DisplayFormulas = False
Else
ActiveWindow.DisplayFormulas = True
End If
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Sağolun değerli Necdet Yeşertener. Bu da ilginç bir çalışma olmuş. Fakat başka bir hücreye 5+3 yazdığımda toplamıyor bu iki sayıyı.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Hayır bu kod matematiksel işlem yapmaz.

Formüllü hücrelerin formülünü hücre üzerinde gösterir/gizler.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Hücre içi toplama için bir düğme oluşturabilir miyiz?

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Bir deneme yaptım, işinize yarar mı bilemiyorum, deneyiniz.

Formül yazacağınız hücrede iken butona basınız.

Kod:
Sub Islem()
Dim formul As String
ActiveCell = InputBox("Formülü Yazınız", "Formül Yazımı", "=")
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Emekleriniz için teşekkür ederim fakat bu maalesef işimi görmedi. Sadece 5+3 yazıp (entere bastıktan sonra) yine 5+3 olarak görünen herhangi bir hücreyi;

daha sonra o hücrenin üzerine gelerek , bir düğmeye basışta 8 sonucunu vermesini istiyorum.

Yani 5+3 ve enter

ve başka bir hücreye gidiyorum

daha sonra 5+3 yazılı hücreye geliyorum. Ve düğmeye basınca 5+3 (A1 varsayalım) 8 e dönüşüyor. Yani bildiğimiz basit toplama.

Asıl amacım vakitten kazanma. Yani formül çubuğundaki = düğmesine (exceldeki ismi formülü düzenle diye geçiyor) basınca zaten oluyor (topluyor) fakat bana zaman kaybettiriyor. Üstelik topladıktan sonra hem toplama işlemini bitirmek, hem de bir alt satıra geçmek için entere basmak gerekiyor. Ve ayrıca bu düğme küçük olduğu için farenin imleci zaman zaman kayabiliyor.

Değerli üstadım eğer olmuyorsa sizi daha fazla meşgul etmeyeyim. İlginizi için teşekkürler.

Bu sözü geçen düğme (yani eşittir düğmesi diğer adıyla formülü düzenle düğmesi , her nedensa excel özelleştir özelliğini kullanmak istediğimde diğer menüler düğmeler gibi özelleşmiyor. Yani başka bir düğmenin adını ve görünümünü hatta yerini değiştirebilirim. Fakat = işaretinin olduğu düğmenin özelliği değişmiyor. Yani özelleşmiyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar