excelde vergi dilimi hesaplaması ?

bygantar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-06-2025
arkadaşlar örneğin a1 satırında 7800 ytl kümülatif vergi matrahı rakkam olduğunu varsayalım b2 de hesaplanan vergisi ancak b3 sütununa vergi dilimine girdiği zaman 7500 ytl ye kadar olan kızım için 1125 ytl 7500 ytl yi aşan kısmı içinde %20 oranında hesaplama yapmasını istiyorum. ve bunun toplamının b3 sütününda gösterilmesi gerekiyor.

yardımlarınızı bekliyorum

saygıyla

Excel Vers. ve Dili
xp
arkadaşlar ben muhasebeye yeni başladım hem derslerini görüyorum hemde resmi bir kurumun muhasebesini tutuyorum .fakat bodroyla ilgilive vergi dilimi ile ilgilifazla bilgi sahibi değilim.bana bu vergi dilimi hikayesini anlatırmısınız . personel bodrosunda nasıl bunu gösterecem.bilgileriniz iiçin teşk ederim

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar ücret bodrosu yapmam lazım brütten nete gidecek, yanlız kümülatif rakamlarını formül olarak hesaplayacak exel proğramı yapmasını bilen varmı

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Gelir Vergisi Tarifesinin, formüllerin içine yerleştirilmesi doğruda, pratikte değil.

Nasılmı?

Dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Gelir Vergisi Tarifesinin, formüllerin içine yerleştirilmesi doğruda, pratikte değil.

Nasılmı?

Dosyayı inceleyiniz.
Yukarıda verdiğim linkte yer alan dosyaların mantığı sizin dediğinizden farkı ne?

Formülün içine yerleştirilen var, yerleştirilmeyen var.

http://www.excel.web.tr/attachment.php?attachmentid=61255&d=1236091445

http://www.excel.web.tr/attachment.php?attachmentid=68504&d=1245329420

Bir de siz iyice inceleyin.

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Tabiiki sözüm size değil, sayın yurttaş. Hani içinde TL değerlere yer verilen "gelir vergisi formülleri" varya, işte onlara dikkati çekmek istemiştim.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Tabiiki sözüm size değil, sayın yurttaş. Hani içinde TL değerlere yer verilen "gelir vergisi formülleri" varya, işte onlara dikkati çekmek istemiştim.
Özür dilerim. Bana söylediniz zannettim. Kusura bakmayın, yanlış anlaşılma...

.