excelde veri aktarma

Excel Vers. ve Dili
excell-türkçe
arkadaşlar konumla ilgili hemen hemen tüm çalışmaları taradım ama bana uyanını bulamadım. yardım ederseniz sevinirim..
teşekkürler

dosyam ektedir....

yapmak istediğim
sayfa1 ve sayfa2 deki tüm veri girişlerini tarih sırasına göre aynı formatta sayfa3 e otomatik olarak aktarmak istiyorum...

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Örneği inceleyin.
Gri hücreleri veri çokluğuna göre yeterince çoğaltın.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excell-türkçe
adım adım nasıl yapacağımı yazabilir misin muygun kardeş...

Excel Vers. ve Dili
excell-türkçe
lütfen yardım arkadaşlar benim için çok önemlidir...

Excel Vers. ve Dili
excell-türkçe
öncelikle teşekkür ediyorum emeğin için...
muygun kardeşim;
gri bölmedeki sayfadaki veri saysı hata veriyor

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Birden fazla işlevin birbirine entegre olarak kullanıldığı bir tablonun anlatımı da bir o kadar zor.
hs sayfasında;
eğer,büyük,dolaylı,satır,topla,indis,kaçıncı,ehatalıysa,rank ve ayrıca hücre içeriğini birleştirme kullanıldı.
Sayfa3 de ise eğer,ehatalıysa,indis,kaçıncı,büyük,satır,eğersay,dolaylı,sütun,topla fonksiyonları ayrıca koşullu biçimlendirme kullanıldı.
Yapılan işlem:
hs sayfasında ilgili sayfaların veri sayısı bulundu (H sütunu).
I ve J sütunlarında var olan sayfaların başlangıç ve bitiş veri aralığı tespit edildi
K,L,M,N sütunlarında alınacak verinin sayfa no'su, veri sayısı,aralığın tespiti ve alınacak satır nosu belirlendi.
Tablodan tarih sırası istendiği için ilgili verinin tarihleri tabloya çekildi. ayrıca bu tarihlerin kendi içinde kaçıncı sırada olduğu belirlendi.
hs sayfasına alınan tarihlerden birden fazla olma ihtimaline karşı satır no su satır sayısına bölünerek sıfırdan küçük sayı oluşturuldu ve Rank ile bulunan sayı ile toplandı. Artık verileri alabileceğimiz sıralı listenin altyapısı hazır.
Sayfa3'e burda oluşturulan (küçükten büyüğe sıra ile) sıra nosunu ve aynı seviyedeki satır no'larını çekerek yukarda belirttiğim işlevler yardımı ile ilgili verileri ilgili sayfalardan buraya yazdırmak.
olarak tanımlanabilir.
İyi çalışmalar.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Hata verdiği halde tabloyu ekleyebilirmisiniz.
Not:6 nolu mesajınızı excel,cobol,delphi de araştırdım bir anlam yükleyemedim. Bu formun ciddiyetine olan saygımdan (yetkim olmasına rağmen) sizin düzeltmenizin daha doğru olacağı kanatindeyim.
Saygılar...

Excel Vers. ve Dili
excell-türkçe
teşekkürler muygun kardeşim ellerine sağlık ...