Excelde yaptığımız bir hesaplamayı nasıl program haline getirebiliriz??

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
Arkadaşlar ben excelde yapmış olduğum bir hesabı program haline getirmek istiyorum.

Mesela basit bir şekilde yaptığımız B1 satırına "doğum tarihini giriniz"
C1 satırınada formülü yazıp yaşını verdiğimiz hesabı nasıl basit bir program haline getirebilirim?(windowstaki hesap makinası görüntüsüne benzer)

Bunu yaparken şunu da belirtmek istiorum ki programlama hakkında hiçbir şey bilmiyorum.Bunu yaparken öğrenmek de istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
arkadaşım bence sen yaş hesaplama programını gördün ve onun gibi birşey yapmak istiyorsun değilmi txt1'e doğum tarihini girecek altta kaç gün yaşadığını kaç yaşında olduğunu ve hangi gün doğduğunu söyleyecek örnek >>
3652 gün 10 yaş perşembe günü doğdunuz gibi değil mi bunu yapmak tabiki kolay fakat form üzerinden gitmen lazım ve excel'i visible etmen lazım o zaman sadece form görünür ve ir program gibi işler tabi ama sadece program yapmak istiyorum diyorsan exe'ye nasıl dönüştürürsün onu bilemem...

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
hayır o programı görmedim.Sadece örnek vermek için onu söyledim.Daha karmaşık hesaplamalarım var fakat konu anlaşılsın diye bu örneği seçtim.Burada önemli olan programlamaya ilk adımı atmam.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
gncl
gncl