Excelde yavaşlama

Excel Vers. ve Dili
Excell
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02.10.2023
Merhaba;

Sistemdeki tüm makineler windows 2000.ankarada bulunan server üzerinde ortak dosyalarımızı kullanıyoruz.Bu bilgisayarlardaki word ve diğer programlar hızlı bir şekilde açılıyor.Ancak Excellerde felaket derecede yavaşlama başladı.İki hafta önce tüm makineleri Windows Update ettim acaba bu neden olur mu? Nasıl test edebilirim.

Teşekkürler.

Hüseyin

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Selam,
Eklentilere (Add-Inns) bir göz atın.
İstenmeyen bir dosya (Makro-virüste olabilir) aktif hale gelmiş olabilirmi?

Excel Vers. ve Dili
Excell
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02.10.2023
Geç oldu ama kusura bakmayın.

Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
hazır yeri gelmişken bende buna benzer bir soru soayım.. :D

bir çalışma sayfamda 40 a yakın makro var. ama önemli şeyler değil, yüzde doksanı sayfalar arası geçişi sağlamak için. o çalışma kitabında çalışmak benim için işkence olmaya başladı, inanılmaz yavaş, makrolar hızlı çalışıyor ama veri girmek ve hesaplatmak baya zaman alıyor. sebebi makrolar olabilir mi? o dosya açıkken diğer excel dosyaları da yavaşlıyor ve eklentilerde aktif olan herhangi bir şey yok

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
..........sebebi makrolar olabilir mi? o dosya açıkken diğer excel dosyaları da yavaşlıyor ve eklentilerde aktif olan herhangi bir şey yok
Hayır makrolar olmaz, dosyanızdaki biçimlendirme ve formül sayısındaki fazlalık bunun temel nedenidir.

Excel Vers. ve Dili
MS2003
Ingilizce
exelde yavaşlama

merhaba,

bir excel dosyası hazırladım, basitçe yaptığı şey şu : input sayfasinda bir input tablosu var her işlem için bu tablodan 4adet input alıyor, bunları kullanarak 8x8 bir matrix oluşturuyor (inputun cinsine göre 2 adet işlem sayfası var), sonuçları da başka bir sayfaya yazdırıyor, for döngüsüyle işlemler tekrarlanıyor. buraya kadar sorunsuz bir şekilde gayet hızlı çalışıyor.

fakat input sayısını 8e ve işlem yapılan sayfa sayısını 3e çikarttıgımda (matrixin boyutu aynı 8x8) yaklaşık 1/100 hıza düşüyor. tüm işlemlerin tamamlanması için uzun süre beklemek zorunda kalıyorum. bunun sebebi ne olabilir? yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

saygılar
can celebi

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bir örnek dosya eklermisiniz.