Excelde yüzdeli verileri büyükten küçüğe sıralama

Excel Vers. ve Dili
database
Ekteki tabloda son sütünda gösterilen yüzdeli değerleri veri girince yukarıdan aşağıya otomatik olarak en büyük yüzdeden en küçük yüzdeye doğru sıralanması lazım, exceldeki filtrelemeden yapmak istemiyorum, ben değerleri girince kendi sıralasın. Teşekkür

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Çalışma sayfasının kod bölümüne kopyalayın.

J sütunundaki yüzde formülündeki içerik d ve g sütunlarındaki hücrele veri girişiyle değerleri değişeceği için, makro bu iki sütundan birine veri girince çalışır.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

If Intersect(Target, Range("D:D,G:G")) Is Nothing Then Exit Sub

Range("A2:J" & Rows.Count).Sort Range("J2"), xlDescending

End Sub
.

Excel Vers. ve Dili
database
Formül çalışmıyor.

Ömer bey; kod sayfasına vermiş olduğunuz kodu ekledim ama sizin dediğiniz gibi değerler değişince en sondaki değer sıralamasında hiçbir değişme olmadı, olayı ekteki excel formuna uygulayıp siteye koyarsanız belki yanlış anlaşılmadan dolayı çalışmayan formülün gerçek durumunu da görmüş oluruz. tşk.

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-07-2026
Bu şekilde buton ile kullanırım diyorsanız örneği inceleyin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
database
Olumsuz

Mustafa bey, bu şekilde kullanamayız, birkaç tane iş yeri var bunların durumlarını hemen o anda almak için excelde sonuç alma yolunu tercih etmiştim, diğer şekilde zaten excelde büyükten küçüğe sıralama seçeneğinden yapıyorum, ben veri girince kendiliğinden sıralama oluşsun istiyordum ama sanıyorum olmuyor.
tşk.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Ömer bey; kod sayfasına vermiş olduğunuz kodu ekledim ama sizin dediğiniz gibi değerler değişince en sondaki değer sıralamasında hiçbir değişme olmadı, olayı ekteki excel formuna uygulayıp siteye koyarsanız belki yanlış anlaşılmadan dolayı çalışmayan formülün gerçek durumunu da görmüş oluruz. tşk.
Dosya ektedir.

D yada G sütununa veri girince kodlar çalışır ve istediğiniz sıralama olur.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
database
Çalışmıyor

Ömer bey; dediğiniz sütünlarda değişiklik yapınca eskisi gibi sadece yüzde oranı değişiyor, J sütunundaki veriler yukarıdan aşağıya büyükten küçüğe değişmiyor. D ve G sütunlarındaki verilere göre J sütununda veri yüzdelerinin sıralaması otomatik olarak yukarıdan aşağıya doğru büyükten küçüğe sıralanması şeklinde olması gerekiyor. Açıklama ektedir. tşk.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
database
Makro ayarları en düşük düzeyde

Ömer bey; ben ofis 2010 64 bit kullanıyorum, makro ayarlarına baktım bende en düşük seviyede, öyle ki hiçbir kısıtlama yoktur, activex, makro ayarları, vba ayarlarında olabilecek en serbest güvenlik ayarlarını daha önceden ayarlamışım, sizde çalıştığına göre bende ne olabilir anlayamadım, hatta verilerle oynadıktan sonra excel'i kaydetip kapatıp açıyorum belki çalışır diye ama olmuyor, mesela sıralı verilerden ortadakinin verilerini değiştirsem ki bu verinin yüzde olarak en üste gelecek şekilde yapsam yine hangi satırda ise orada kalıyor, en üste çıkması gerekirken sadece olduğu satırda kalıyor, bunun en üst satırda olması gerekli, yüzdelerin değişmesinde sorun yoktur, sorun verilerin değişmesi anında otomatik olarak büyükten küçüğe o verilerin sıralanması lazım, tabii exceldeki filtrelemeyi kullanmadan.tşk.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Örneğin ben; eklediğiniz son dosyanın D3 hücresine 550.000 yazıyorum, bu değeri yazdıktan sonra sıralamadan dolayı 3. satır 14. satıra kayıyor.

Bende 2010 olmadığı için deneyemiyorum. Bir arkadaşıma denetip tekrar geri dönüş yaparım.

.

Excel Vers. ve Dili
database
Ömer bey; sorun çözüldü, sorunun kaynağı bendeki excel tablosundaki D ve G sütunlarındaki toplamlar manuel(el ile yazıldığı için) verilere müdahale edince manuel alanlarda değişme olmadığından, sondaki yüzde sıralaması da D ve G sütünları hareketlerine göre değiştiğinden dolayı program çalışmıyormuş, D ve G sütüunlarını otomatik toplam yapınca durum düzeldi. Teşekkür ediyorum. Kalın sağlıcakla...