Excelden Excele Sql Sorgusu gönderirken Satır No ekleme

ASMET67

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-11-2027
Merhaba
Excel sayfasından başka bir excele sorgu gönderirken Satır nosu eklemek istiyorum. Aşağıdaki sorguya Row_number ekledim ama resimdeki hata mesajını alıyorum. Excelde sorguya nasıl sırano ekleyebilirim

229920
Kod:
strSQL = "SELECT  ROW_NUMBER() OVER(ORDER BY [EvrakFaturaNo] DESC) AS Row, [EvrakFaturaNo],[ElleçlemeDurumu], [FirmaPaletSayısı],"
strSQL = strSQL & " Count([Ürün Kodu]) AS [Kalem], "
strSQL = strSQL & "  Sum(Miktar) AS ToplamAdet"

strSQL = strSQL & " FROM [" & s1.Name & "$]  "
strSQL = strSQL & " GROUP BY [EvrakFaturaNo],[ElleçlemeDurumu], [FirmaPaletSayısı]"

Call KayitSetExcel(strSQL, ThisWorkbook.FullName, Ksa)

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
Row Number operatörü ADO'da çalışmaz. Yerine kullanacağınız bir operatörde yoktur.
Sıra numarasını kayıt sırasında sizin ekleminiz gerekir.

ASMET67

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-11-2027
Şöyle bir şey yapmam lazım. Sir sistemden oluşan excel dosyasına sorgu atıyorum ve evrak noya göre kaç satır olduğunu bulup bu ekrak no içindeki satır sayısını kaç palet ise sırası ile okadar palete bölmem gerekiyor.

Yani evrak no sorgusunda sonuç 100 kalem 3 palet geldi. Yani 100/3 =33,333 olacak

Budurmda söyle bir sey yapabilirmiyiz? Bu kayıt set içinden ilk sorgu 1-33 satırdaki bilgileri alma 2. sorgu 34ile 66 satırı alma 3. sorguda 67 ile 100. satırı alma olarak bir sorgu yapabilirmiyim.

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Connection için Sql Server ODBC sürücüsü yerine güncel Client kurun ve kullanın. Bazı söz dizimlerinde fark edebiliyor.