Excel'den Makro ile Scada'dan bilgi alma

cocoa35

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2016 32 Bit ve Excel 2020 32 Bit Türkçe ve İngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2024
Merhaba arkadaşlar, bu sefer değişik bir konu ile sizlerden yardım istiyorum. Konu Excel içinden makro ile scada'dan bazı bilgileri excel sayfasına örneğin yarım saat'te bir almak. Bu konuda bayağı incelemelerde bulundum, scada içinden script ile excel sayfasına bilgi aktarımı oluyor, bununla ilgili ek'te örnek dosyada kod'lar var , ancak ben excel içinden VBA, Visual Basic gibi programlama araçları ile kod ile porta erişip PLC'ye sorgu yapılıp gelen bilgiler excel'e kaydedilmesini istiyorum.
Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı? bu bir çok arkadaşımızın işine yaracak bir çalışma olacağına inanıyorum.

Örnek Scada'dan Excel'e bilgi aktarma kod'ları ekli dosya module1 'de bulunmaktadır.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Scada nedir?

Bilmeyenler için açıklarsanız yardım etmek isteyenler için faydalı olabilir.

cocoa35

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2016 32 Bit ve Excel 2020 32 Bit Türkçe ve İngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2024
SCADA terimi İngilizce "Supervisory Control and Data Acquisition" kelimelerinin ilk harflerinin okunması ile oluşturulan bir kısaltmadır.Kapsamlı ve entegre bir veri tabanlı kontrol ve izleme sistemi olan SCADA ile bir tesise veya işletmeye ait tüm ekipmanların kontrolünden üretim planlamasına, çevre kontrol ünitelerinden yardımcı işletmelere kadar tüm birimlerin otomatik kontrolü, gözetlenmesi ve sonuçların raporlanması sağlanabilir.Temel olarak SCADA yazılımından izleme, kontrol, veri toplama, verilerin kaydı ve saklanması işlevlerini gerçekleştirmesi beklenmektedir.Scada sistemleri endüstriyel proseslerde, imalat , üretim, enerji üretimi, imalat ve rafinerilerde sürekli,kesintili, tekrarlayan ya da ayrık modlarda çalışabilir. Altyapı işlemleri, kamu veya özel sektörlerde su arıtma ve terfi merkezlerinde, atıksu arıtma, petrol ve gaz boru hatları, elektrik iletim ve dağıtım, rüzgâr jenaratörleri, sivil savunma siren sistemleri ve büyük iletişim sistemlerini içerebilir.Tesis binaları, havaalanları, gemiler ve uzay istasyonları da dahil olmak üzere kamu ve özel tesisleri kapsayabilir. Isıtma ve havalandırma sistemlerinde (HVAC) erişim ve enerji tüketimini kontrol ve izleme gerekebilir.