Excelden Worda veri aktarımı

Merhaba arkadaşlar,

Açıkçası zamanım çok kısıtlı olduğu için forumda arama yapamadım.Şimdiden özür diliyorum.
Yapmak istediğim excel girdiğim rakamları worda otomatik olarak aktarabilirmiyiz?Ve excel tablosundaki rakamlar değiştiğinde word de bu değişir mi?Yazmam gereken uzunca bir dilekçe var, format sürekli aynı sadece rakamlar her ay değişiyor.Bu şekilde bir çözüm bulursam her ay baştan dilekçeyi yazmak zorunda kalmayacağım.
Örnek ektedir..Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler...

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Excel'de hücreyi seçin Düzen menüsü kopyala'yı seçin
Word'e geçin excel'deki hücrenin bilgisinin yazılacağı yeri seçin düzen menüsü /özel yapıştır da bağlantılı yapıştırı seçin.

Zafer Bey, teşekkür ederim; söylediğiniz şekilde denedim.Tutarları aynı şekilde word e aktarabiliyorum fakat asıl amacım excelde aktarılan değerleri değiştirdiğimde bunların wordde de aynı şekilde otomatik olarak değişmesi.Acaba bu şekilde yapılabilirmi? Eklediğim dosyaların üzerinde en azından birini benim için yaparsanız minnetar olurum..

Excel Vers. ve Dili
(Ofis 2003-Türkçe)
Werther arkadaşım; Bende Zafer arkadaşın yazdıklarına katılıyorum. Yalnız birşey eklemek istiyorum. Öncelikle Excel sayfasındakı yazılı hücreleri seciyoruzve kopyalıyoruz.Daha sonra Word belgesini geliyoruz. "Düzen" menüsünden "özel yapıştır" ve "Bağ yapıştır" ı işaretliyoruz ve tamam diyoruz. Buraya kadar olan kısım Zafer beyin anlatlıklarının aynısı. Bundan sonra tekrar Excel sayfasına gelerek yapmak istediğimiz değişiklikleri yaptıktan sonra Word belgesine geliyoruz yazılı kısmı secip sağ tıklıyoruz açılan menüden "Bağlantıyı güncelleştir" diyoruz. Excelde yapmış olduğumuz değişiklikler Word belgesine yansıyor. Bu kadar. Kolay gelsin

nihatkr

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
2010 Türkçe
2013 Türkçe
OFİS 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09.10.2029
Adres Mektup Birleştirme

Word’de Yapmanız gereken
1) Word’ü Açın
2) Araçlar Menüsü
3) Özelleştir Menüsü
4) Adres Mektup Birleştirme Kutusunu Etkinleştirin.

Excel’de Yapmanız gereken
1) Tablonuzun tamını seçin ve ekle menüsünden
Ad bölümünü seçip Tanımla diyorsunuz. Çıkan pencerede alan adı tanımlayıp kapatın. (bu işlem word de bağlantı için çok önemlidir.
Sonra tablonuzu kaydedip kapatın.

Tekrar word e dönün,
Metninizi yazın (Excel de bilgilerin geleceği metni) Ekteki örneği inceleyiniz.
Metin bittikten sonra adres mektup birleştirme menüsünden önce veri kaynağını aç deyin. Açılan ekranda Excel dosyanızın kayıtlı olduğu yeri bulup dosyanızı seçin. Seçimi yaptığınızda karşınıza belirlediğiniz alan adı gelecektir.

Alan adını seçip tamam deyin.

Sonra word de yazdığınız metinde bilgilerin gelmesini istediğiniz yere gelip birleştirme alanı ekle yi tıklayın. (bunu bilgilerin gelmesini istediğiniz tüm alanlar için eşleyerek yapınız.

Alan belirleme işi bittikten sonra << >> ABC yazan tuşa basın ve ilk verilerinizi görün. Okları tıkladıkça veriler değişecektir. Excelde yaptığınız değişiklikler anında yansıyacaktır.

Ekteki örneği inceleyiniz.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim.Şahane çalışıyor.Süpersiniz.İnanın yarım günde yaptığım işleri artık 15 dk da yapacağım.

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
ilgin&#231; &#231;al&#305;sma sagolun

arkadaslar bu konuda benimde s&#305;k&#305;nt&#305;m var daha ayr&#305;nt&#305;l&#305; bir a&#231;&#305;klamay&#305; nereden bulabilirim. Yada biri izah yoluna gidermi.

1- excelde ad tan&#305;mlama
2- adres mektup birle&#351;tirme olay&#305;