Excel'e dışarıdan veri çekmek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 - Türkçe
Arkadaşlar,

Ek'te gönderdiğim excel dosyasına "Resim" yazan yere bir klasör içinde yer alan resimleri çekmek istiyorum. İlgili her hücreye ilgili kişinin resmi gelmeli.

Bunu nasıl yapabileceğim konusunda beni yönlendirebilirseniz çok sevinirim.

İlginiz için şimdiden çok teşekkürler...

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
merhaba
anladığım kadarı ile excel'e resim getirmeyi yapmak istiyorsunuz bunun için syn: yurttaş hocamın paylaştığı birkaç tane örnek var inceleyiniz
buyrun link

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 - Türkçe
İhsan Bey,

İlginiz için çok teşekkür ederim.

Ancak, vermiş olduğunuz linkteki her örneği inceledim ve benim istediğim şeye yanıt bulamadım. Ek'te vermiş olduğum örneğin üzerinden bir çözüme ihtiyacım var. Bu konuda sizin ve sitedeki diğer değerli arkadaşlarımızın yardımını istirham ediyorum.

Tekrar çok teşekkür ederim.

İ

İhsan Tank

Misafir
İhsan Bey,

İlginiz için çok teşekkür ederim.

Ancak, vermiş olduğunuz linkteki her örneği inceledim ve benim istediğim şeye yanıt bulamadım. Ek'te vermiş olduğum örneğin üzerinden bir çözüme ihtiyacım var. Bu konuda sizin ve sitedeki diğer değerli arkadaşlarımızın yardımını istirham ediyorum.

Tekrar çok teşekkür ederim.
ben dosyanıza uyarladım inceleyin
syn : yurttaş hocama çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Arkadaşlar,

Ek'te gönderdiğim excel dosyasına "Resim" yazan yere bir klasör içinde yer alan resimleri çekmek istiyorum. İlgili her hücreye ilgili kişinin resmi gelmeli.

Bunu nasıl yapabileceğim konusunda beni yönlendirebilirseniz çok sevinirim.

İlginiz için şimdiden çok teşekkürler...
.

Ekteki örneği inceleyin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 - Türkçe
@yurttas ve İhsan Bey,

Emeğinizi ve mesainizi bana ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

Gerek sayın @yurttas'ın gerek İhsan Bey'in önerdikleri çözümler ne yazık ki benim ihtiyacımı karşılamıyor. Ek'te vermiş olduğum örnekte yer alan liste 5 isimden oluşsa da listenin aslı 10.000 isimden oluşmakta; bu yüzden tek tek elle resimlerin eklenmesi imkânsız. Bu resimlerin bulunduğu klasörden, ilgili resmi ilgili kişinin satırındaki hücreye çekmem gerekiyor. İhsan Bey'in önerdiği çözüm ise listemize uygun değil; zirâ ilgili resim ilgili hücreye atanmalı. Alt alta sıralanmış 10.000 ismin her birine ait resimlerin ilgili hücrede görüntülenmesi sağlanmalı.

Excel'de bunu gerçekleştirme imkânımız yoksa, başka bir program ya da yöntem önerebilirseniz çok sevinirim.