Excele eklenen resimler hakk.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Arkadaşlar herkese selamlar

Çalışmakta olduğum excel dosyasında isimlerin yanında resim kullanıyorum. Şu anda 296 adet resim eklenmiş durumda dosyaya. Dosya tamamlandığında bu rakam muhtemelen 3 katına yani yaklaşık 900 adete çıkmış olacak. Resimler png formatında yani adeti 8-30 kb arasında ama buna rağmen şu anda 7 kusur mb a dayandı ve gözle görülür şekilde performanstan çalmaya başladı bile. E haliyle dosyada formüller vs de var sadece resimden oluşmuyor.

Sorum şudur:

Accessde olduğu gibi, bu resimleri dışarıda bir dosyada tutup gerçek zamanlı şekilde o dosyadan görüntületmek dolayısıyla çalışma kitabı üzerindeki yükü hafifletmek mümkün müdür? Mümkünse nasıl yapıldığı ile ilgili bir yardım, yönlendirme yapabilir misiniz?

Herkese şimdiden çok teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Yurttaş merhaba

Öncelikle size birkez daha teşekkür ederim bu forumun gelişimine büyük katkılarda bulunan kişilerden biri olmuşsunuz forumu inceledikce bunu görüyorum.

Üstadım yalnız sizin verdiğiniz örneklerde resimler çalışma kitabının içinde saklanıyor gibi anlıyorum. Yanlış mı anladım bilmiyorum ama...

Benim bulmak istediğim resimlerin çalışma kitabının dışında biryerde depolanması yoluyla bir çözüm

mümkün müdür?

Şu anda halihazırda çalışma kitabında kullandığım yöntem zaten sizin ve diğer bazı kıymetli arkadaşlarımızın katkılarını inceleyip kurguladığım bir yöntem. Bunun dışına çıkmak durumundayım yoksa çalışma kitabı olgunlaştıkça şişip kalacak.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

1 Nolu mesaj 3. Dosya

31 No’lu

184 No’lu

188 No’lu

mesajlardaki dosyaları inceleyiniz.

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Yurttaş tekrar selam

evet 3 nolu dosya access ile aynı mantıkta hareket ediyor sanırım.

Burada bir sorum olacak.. Bilgi sayfasındaki G sutunu ile image nesnesini nasıl bağlıyoruz?

demiştim ama sorumu geri aldım dosyaları buldum inceliyorum

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
184 nolu mesajı yapmayı denedim ama olmadı