Excel'e veri alabilme hk

Excel Vers. ve Dili
2003
Öncelikler iyi günler,

Hemen soruma geçiyorum,

txt olarak yaklaşık 1.200.000 satırlık veri var, bu veriyi excel'de açmak istediğimde satır sınırı olan 65.536'dan sonrasını almamakta.

Bende belki alabilir diye txt'yi önce access'e aktardım, access'den de excel'e ama yine satır sınırına takıldık.

txt deki veriyi veya access deki veriyi excel'e alıp çalışma sayfalarına bölme imkanı var mıdır?

Saygılarımla,

Excel Vers. ve Dili
2003
Teşekkür ederim hızlı geri dönüş için,

Linki inceledim, ekli dosyadaki exceli açtım, aynen istediğim gibi sayfalara böldü, ama sadece başlangıcını aldı, aşağıdaki txt içeriğine göre sadece H601 değerini getirdi. Txt'de aradaki ayraç "boşluk".

"H601" "M689" "U00347-08" 131.39299999999997 213.792

Diğer bilgiler nasıl gelebilir?

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Dataların olduğu örnek txt dosyasını eklerseniz, bir bakalım...

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Örnek dosyanızda veriler "Tab" ile ayrılmış gibi görünüyor.

Şimdi şöyle yapalım;

1) Dataların olduğu dosyanın adını Örnek.txt olarak kabul edelim,

2) Yeni bir text dosyası açın ve içine aşağıdakileri buradan kopyalayıp, yapıştırın.

Kod:
[Örnek.txt]
Format=TabDelimited
ColNameHeader=False
MaxScanRows=0
CharacterSet=ANSI
3) Bu txt dosyasını Schema.ini olarak, bilgisayarınızdaki Örnek.txt dosyası ile aynı yere yerleştirin.

4) Daha sonra sözkonusu Excel dosyasını açın ve varsa Ek-1 ... gibi sayfaları sildikten sonra, kodu tekrar çalıştırın.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Tekrar merhaba;

Sonradan fark ettim ki sizin verilerinizin arasında nümerik değerler de var ve yukarıdaki yöntemle veriler Excel'e aktarıldığında biraz sorun olabiliyor.

Bu nedenle;

1) Ekli Örnek.txt dosyasında Find | Replace ile (Bul | Değiştir) bütün "." işaretlerini "," ile değiştirdim.

2) Daha önce verdiğim Schema.ini dosyasının içeriğini de ekte görüldüğü gibi değiştirdim.

Böylece, data tipleri düzgün bir şekilde Excel'e aktarıldı.

.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003
İlk gönderdiğinizde dediğiniz gibi hatalar oluştu ama bölgesel ayarlarımı değiştirerek bu sorunu çözmüştüm. Son gönderdiklerinizide kaydediyorum. Teşekkürler.