Excelİ AÇmadan Forma UlaŞma

Excel Vers. ve Dili
.
Merhaba,Sayın ustalarım ;oluşturulan bir user forma ulaşmak için ille de excel sayfasını açmamız mı gerekir? Yani exceli açmadan user formla çalışamaz mıyız,Form üzerinde bir option la veya benzer bir yöntemle exceli sonradan açmak mümkün müdür?

malesef yokmuş ben araştırdım bu yüzden formu export layıp vb 6.0 la exe formatına çeviriyorum birkaç değişiklik yapınca çalışıyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.03.2021
Recep o iş nası oluyo bi anlatırmısın örnekle , bişeyler öğrenelim.

ilk iş olarak google dan vb 6.0 aratıp programı indiriyorsunuz. yanlış hatırlamıyorsam boyutu 22 mb.
daha sonra verilerini kaydedeceğiniz 1 çalışma kitabı hazırlıyorsunuz.
buraya kadar olanı basit kısmı zor kısmı ise 2. bir çalışma kitabı açıp formlarınızı orada oluşturuyorsunuz ve form kodlerınız asıl çalışma kitabı üzzerindan çalışacak gibi yazmalısınız(bir ipucu vererim"eğer 2 çalışma kitabını aynı klasörde kullanırsanız size ileride size kolaylık sağlayacaktır"). formda kapalı excel kitapılarıyla nasıl çalışılınılacağına dair örnek çok( burada biraz araştırma yapmalısınız). formunuzu yaptınız kodlarınız bitti. excel üzerinde deneme yaptınız kodlarınız doğru çalışıyor ise yani asıl verilerinizi tuttuğunuz çalışma kitabına yazabiliyor silebiliyor değiştirebiliyor vs. yapabiliyorsanız. işin en zor kısmını bitirmiş oluyorsunuz. artık her şey el pratikliğinizde.alt+f11 basıp vbaprojetkısmı(ekranın sağında oluyor genelde)oradan form adının üstünda sağ tıklayıp expot diyorsunuz ve (biraz önca dedim ya o klasöre kaydediyorsunuz.
vb 6.0 kurduysanız formunuzun üzerini 2 tıkladığınızda vb 6.0 formu açacak ve formunuzda bulunan thisworkbook(benim dediğim gibi aynı klasörde işe exel kitaplarınız ve export ettiğiniz form mutlaka olacaktır) onları app seklinda değiştiriyorsunuz(bir ipucu daha ctrl+f tuşunu kallanıp replace all ilehpsini birden değiştirebilirsiniz).2 veye daha fazla formunuz vasa tutup vb ile açtığınız vere taşıyorsunuz.oradada vb projete benzer birşey var ama sol tarafta.vb sona 1 kaç adım kalde vb 6.0 menüsündan projet kısmından referanskısmını acıp microsoft la ilgili tüm referansalı işaretleyin. ve son kısım file memüsünda make pojet exe tıklayın size 1 isim vermenizi isteyecek verim bir isim ne olursa. 2-3 saniye sonra o odla 1 exe programınız oluşacak.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Bu kodları bir deneyiniz.

Private Sub OptionButton1_Click()
Application.Visible = True
UserForm1.Show 0
End Sub

Private Sub OptionButton2_Click()
Application.Visible = False
UserForm1.Show 0
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Bu soruyu soran arkadaşlarımız büyük bir ihtimalle VBA'yı bilmiyorlar. Anlayabilecekleri şekilde açıklamak gerekir.

Excel içerisinde oluşturduğunuz formlarınızı excel olmadan açamazsınız. Çünkü Excel içerisinde bulunan formlar excel dosyanızın bir parçasıdır. Bunları ayıramazsınız. Zaten bu durum Excel VBA'nın mantığına aykırı.

Ancak Sayın Seyit Tiken'in de belirttiği gibi Excel dosyanızı gizleyerek sadece formunuzun görünmesini sağlayabilirsiniz.

Sayın Recep'in yapmış olduğu ise VB6 ile bir uygulama yapmak ve Excel'i veritabanı olarak kullanmaktan başka bir şey değil.

aynı formatta 5-6 veya daha fazla çalışma olduğunu varsayarsak tek bir formla hepsinin verilerine giriş yapabilir değiştirebilir aklınıza gelebilecek her şeyi yapabiliriz. ayrıca kodlarınızın görünme çalınma vb durumlardan kurtarmış oluruz. tabi ufak bir kodla exe nin çalışma süresi
veya çalışma aralığını windovs kayıt defterine yazdırarak. ha çözülmaz mi çözülür bu yüzden hecker ler var. ama bir düşünün bunu kıracak adam zaten kendide program yapabir. zaten sizin yaptığınız programın (çalışmanın) daha gelişmişi programcılar tarafında yapılmıştır. onları kıormaya çalışıyorlar.size tenezzül bile etmiyorlar.

zfr19

Banned
Excel Vers. ve Dili
XP
Böyle birşey var. Excel arka planda açık oluyor ancak görünmüyor.

Ekte bunun access için yapılmış olanı var. fSetAccessWindow adında fonksiyon tanımlanmış. Sonra form açılışında bu fonksiyon HİDE parametresi ile çağrılmış. Denemedim ancak, bu excele de uygulanabilir diye düşünüyorum