Merhaba sayın askm, bu konuda bir süre bende araştırma yaptım hatta bir kaç program vs aracılığı ile hazırladığım excel çalışmalarımı da denedim, fakat istediğim sonuca ulaşamadım.
Hazırlanan çizelge, tablo vs her ne olursa olsun Excel aracılığı ile hazırlandığı sürece exceli exe ye dönüştürmek (yaptığım araştırmalar sonucu) imkansız gibi görünüyor.
Şöyle bir çözümü var; Excel ile hazırlanmak istenen çizelge şablon her ne üzerinde çalışılıyor ise bunun C ile kodlanması gerekiyor. Bunun içinde bu kodlama dilini bilmek gerekiyor. Veya C ile hazırlanmış bir arayüz ile yine excel de hazırlanmış olan çalışma sayfası çağrılabilir ama yine sonuç itibarı ile çağrılan dosya excel ile açılacak.
Eğer sizin dediğiniz gibi bir işlem mümkünse ve yapabilen arkadaşlar varsa faydalanmak bilgi edinmek veya fikir edinmek adına umarım birileri bilgisini paylaşır.
Excel dosyasını exe yapmak, bilgisayarda Excel kurulu olmadan çalışabileceği anlamına gelmiyor. Bu açıdan bakıldığında gereksiz bir çabadır.
Ancak bu çevrimi yapan program öyle bir koruma sağlamış ki, dosyayı ne manuel ne de makro ile farklı kaydedemiyorsunuz. Yine VBE kısmına da erişilemiyor. Bu özellikler için kullanılabilir.
Sana değişik bir yol olarak Microsoft Visual Studio 2010 öneririm. Form unu bu programda tasarlayıp veritabanı olarak excel kullanabilirsin yada access kullanıp hem program girişini hemde excel girişi güvenlik olarak parola girişli yaparsın daha güzel olur. Ayrıca form un da .exe olarak çalışır.
Saygılarımla.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.