Exceli Webde yayınlama

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhabalar www.samsunsbs.com/SBS.2011.xls adlı çalışma kitabım var.Ben bu kitapta basit bir filtre uyguladım.Bu sayfayı webde yayınlamak istiyorum.Ancak yayınladığımda filtreleme kayboluyor.Acaba filtre ve formülleri koruyarak webde yayınlamak mümkün mü?Yani webde yayınlandığında tıpkı asp sayfaları gibi ya da localde çalışır gibi filtreleme kullanabilse ve de kullanıcılar mesela a okulunu seçtiğinde a okulu gelse ve ona göre işlem yapılabilse.Mümkün mü?
Yardımlarınız için teşekkürler..

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Açılır liste seçimi için bir çözüm bulamadım ama ekteki uygulama size fikir verecektir. (explorerdeki denemede bir sorun çıkmadı. Web sayfasına yükleyip demene şansım olmadı)

web sayfası için;
1-hsara-SBS2011.xls dosyasında iken;
dosya>farklı kaydet sekmesinde; kayıt türü kısmında "tek dosya web sayfası" seçeneğini seç.
"Etkileşim ekle" yazan yerin tik işaretini ekle yayımla butonuna bas.
Açılan pencerede tekrar yayımla butonuna bas.
İşlemlerini yaparak sonucu test edin.

Not: bunun dışında
Xls dosyasında iken ;
Araçlar>seçenekler>görünüm sekmesinde
-Satır ve sütun başlıkları
-yatay kaydırma çubuğu
-dikey kaydırma çubuğu
-sayfa sekmeleri
Tik işatretlerini kaldırabilirsiniz.
Ayrıca sayfada sadece seçim yapılacak hücreleri bırakarak diğer hücreleri kilitleyebilirsiniz.
Okul adı ve ad soyad seçimlerinde (ben başlangıçtan itibaren yazılan kelimeye göre arama yaptırdım) içinde geçen herhangi bir kelimeye göre arama yaptırabilirsiniz.
Not:dosyayı kullanmak isterseniz renkli seçim hücrelerinin kullanımı hakkında kullanıcıları bilgilendirin.
ad soyad için (bir yada birkaç harf girin tüm liste için hücreyi delete ile silin)
OYP (ilk hücre başlangıç değeri. Başlangıç değeri vermek istemezseniz ilk hücreyi boş bırakın.)
(ikinci hücre bitiş değeri. Bitiş değeri vermek istemezseniz ikinci hücreyi boş bırakın.)
Diğer seçim hücreleride aynı mantıkla çalışır.

Ekleri deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2010
Sayın Uygun

öncelikle office 2010 kullandığımı belirtmek isterim. webde yayınladığım sayfaya filitre eklemek istiyorum. ne yapmam gerekiyor. tşk