Excel'in Data/Filter Filtresini Drop-Down Acilir Listelerde Uygulamak Mumkun mu?

Katılım
7 Aralık 2014
Mesajlar
72
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Home and Business / Ingilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28/10/2021
Merhabalar,

Hazirladigim Excel dosyasinda, 2 adet sekmem var.

1. Sekme Girdi Sekmesi (BOM olarak anilacaktir.)
2. Sekme Kaynak Sekmesi. (Items olarak anilacaktir.)

Hazirladigim Makro ile BOM sekmesinde F hucresine cift tikladigimda karsima Combo Box cikiyor ve Combo Box'in DropDown listesinde (Acilir Listesinde) Items sekmesindeki istedigim kolondaki malzemeleri goruyorum ve 'aradigim malzemenin ilk kelimesini biliyorsam' bu malzemeyi bulabiliyorum.

Sorun su ki; aradigim kelime malzemenin ilk kelimesinde degil de ikinci kelimesinde geciyorsa Combo Box'in Acilir Listesinin filtresinde bunu bulamiyorum.

Ancak; Items sekmesine gecip, Excel Ribbon'unda Bulunan Data sekmesindeki Filter'i (Excel'in kendi filtresi) ilk satirdaki basligima tanimladiktan sonra bu filtreyi kullanarak gayet kullanisli bir sekilde filtreleme yapabiliyorum.

Sorum su ki; Makro yardimiyla ya da baska bir yontemle Combo Box'a (ya da onereceginiz baska bir metoda) tikladigimda acilan filtreyi Excel'in bu cok kullanisli kendi filtresi olarak gormem mumkun olur mu? Onerileriniz nedir?

Resim 1: BOM sekmesindeki makrom sayesinde cift tikladigimda acilan Combo Box filtresi. (Ornek olarak "Vessels" kelimesini yazdigimda hic bir sey bulamadigini gorebilirsiniz.)
https://postimg.org/image/vnrahukpx/


Resim 2: Items sekmesine manual olarak gecip orada Excel'in Data Filtresini tikladigimda acilan cok kullanisli filtre. (Yine "Vessels" kelimesini yazdigimda bircok sonuc ciktigini gorebilirsiniz.)
https://postimg.org/image/wb99dme97/



*Bonus olarak 2. sorum: BOM sekmesindeki F sutunumda, bir hucreye tikladigimda Items sekmesine gecmeden oradaki birden fazla kolondan birinde filtreleme yapmam mumkun olabilir mi? (Suanki mevcut makromda ancak tek bir kolonu gormem mumkun olabiliyor.)
 

Ömer BARAN

Uzman
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
12,997
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Cevabımın altındaki İMZA bölümünde örnek belge hazırlama ve ekleme konusuda açıklama var.

Sorunuzu, ekran görüntüsü yerine, gerçek belgenizle aynı yapıda
(kullanılan makro ve UserForm'lar da içerisinde ve çalışır durumda olmak üzere)
örnek belge ile desteklemenizi öneririm.

Eklediğiniz ekran görüntülerinden anladığım kadarıyla istedikleriniz yapılabilir gibi görünüyor.
.
 
Katılım
7 Aralık 2014
Mesajlar
72
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Home and Business / Ingilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28/10/2021
Merhaba,

TR hattim servis disi oldugu icin banka kartimi kullanamiyorum birkac gunde bu sorunu halletmis olurum altin uyelik icin. Simdilik imzanizdaki sitelerden birine yukledim. (dosyayukleyin.com linki calismiyor bu arada bilginiz olsun.)

http://dosya.co/pdtslrvd8bou/Malzeme_Listesi_mertinc.xlsb.html

Simdiden tesekkurler.
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,073
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Dosyanızda arama işleminin nasıl yapıldığını bulamadım maalesef. Kendi kullandığım bir dosyada textboxta yazan değeri aşağıdaki satırla "içeren" şeklinde arayabiliyorum. Belki burdan yola çıkarak ayarlayabilirsiniz:
Kod:
Selection.AutoFilter Field:=5, Criteria1:=[COLOR="Red"][B]"*" & [/B][/COLOR]TextBox1.Value [COLOR="red"][B]& "*"[/B][/COLOR]
 
Katılım
7 Aralık 2014
Mesajlar
72
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Home and Business / Ingilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28/10/2021
Yusuf Bey merhaba,

Bulamamaniz normaldir cunku arama islemini yapmak icin hic bir formul tanimlamadim.
VBA Form bolumundeki ComboBox'larimin RowSource'larina 'BOMDescription' olarak isimlendirdigim 'Alph_Items' sayfasindaki tablomdaki degerleri cektiriyorum ve ComboBox otomatik olarak bu listeyi karsima cikariyor.

Acaba ilgili listeyi TextBox ile nasil tanimlayabilirim? Kodlara yeni yeni girdigim icin cok hakim degilim. Yukarida verdiginiz koda nereden gelmis olabilirsiniz diye dusunerek Form'umdaki ComboBox'in altina bir adet de TextBox tanimladim.
Bu TextBox'in icerisine,

Sheets("Alph_Items").Activate
ActiveSheet.Range("b1048576").Select
Selection.End(xlUp).Select
ActiveCell.CurrentRegion.Select
Selection.AutoFilter Field:=2, Criteria1:="*" & TextBox1.Value & "*"

kodlarini yazdim, ancak simdilik tek yaptigi Alph_Items sayfasini secip butun tablo secili halde textbox'a girdigim kelimeyi filtrelemesi. Yani muhtemelen dogru bir yol ancak cok eksigi var.

Ilginiz ve cevabiniz icin tesekkurler, merakla cevabinizi bekliyorum.


Sevgi ve Selamlarimla
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,073
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Bu beni aşıyor. O verdiğim kod kendi dosyalarımda kullandığım bir koddu. Sizin dosyaya nasıl uyarlanır bilmiyorum. Sizin aramanızı yapan nesne neyse kodda textbox yerine o nesnenin adını yazabilirsiniz.
 
Katılım
7 Aralık 2014
Mesajlar
72
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Home and Business / Ingilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28/10/2021
Yusuf Bey ve Korhan Bey cevaplariniz icin tesekkur ederim.

Korhan Bey, sizin calismanizi iyice kurcalayip bilmedigim kodlari arastirip neyin neden yazildigini anladiktan sonra kendiminkine uyarlayabilirim diye dusunuyorum. Birkac gun icerisinde uzerinde calisip sonucu buradan bildirecegim, yorumunuzu cevapsiz birakmamak icin bu bilgilendirmeyi yapiyorum.

Iyi gunler, iyi calismalar.
 
Üst