excell de renk verme

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba; bir sorum olacak bir excel sayfasında aşağıda görünen gibi bir listem var sağ tarafta o günün tarihi formüllü.. personelin yanındaki tarih bugünün tarihine 6 ay kaldığını gösterdiğinde personelin isminin kırmızı olmasını istiyorum ayrıca bir hücremde de konu ile ilgili işaret var tarih günün tarihini geçer ve işaret sütunu boş olursa da personelin isminin sarı olmasını istiyorum... acaba çok şey mi istiyorum :) yardımlarınız için şimdiden teşekkürler (Not: örnek ekli tabloda görünmektedir.)

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
Merhaba; bir sorum olacak bir excel sayfasında aşağıda görünen gibi bir listem var sağ tarafta o günün tarihi formüllü.. personelin yanındaki tarih bugünün tarihine 6 ay kaldığını gösterdiğinde personelin isminin kırmızı olmasını istiyorum ayrıca bir hücremde de konu ile ilgili işaret var tarih günün tarihini geçer ve işaret sütunu boş olursa da personelin isminin sarı olmasını istiyorum... acaba çok şey mi istiyorum :) yardımlarınız için şimdiden teşekkürler (Not: örnek ekli tabloda görünmektedir.)
Ekli dosyayı incelermisiniz.

Koşullu biçimlerdirme ile yapılmıştır. C2:C10 aralığını secip Giriş sekmesi altında Koşullu Biçimlendirme / Kuralları yönet kısmından formule ulaşabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

İstediğiniz işlemler koşullu biçimlendirme ile yapılabilir.

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
bir sorum daha var bu formülü sizlerin verdiği koşullu biçimlendirmeden kopyalayarak yaptım ama başka bir yerde bu şekilde formül kurmam gerekirse diye bu formülü kurmanın yolunu öğretebilirmisiniz?