Excell de yatay formül ve listeleme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
bizim istediğimiz bir liste hazırlamaya çalışıyroruz bu listede müşterinin alış verişi esnasında ki tarihi ve vadeli işlemi aylar bazında yatması gereken tutarı öğrenmek istiyoruz. aşağıda ki ekte de anlatığım gibi bir formül sorunumuz var
http://www.excel.web.tr/showthread.php?p=423936#post423936 burada ki verilen bir yanıt üzerinde işlem yapmaya çalıştık ama yatay değil satır satır olduğu için tam bize uyumlu değil
bilen arkadaşlarımızın bu konuda yardımlarını bekliyoruz

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
cevap taki link adresinde de eklediğim için buraya ekleme gerekesinimi duymadım. tekrar ekliyorum Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Öncelikle teşekkür ederim. Kısa bir inceleme yapabildim ama sanırım problemimiz çözmüş görünüyor. Ola ki ufak tefek sorunla karşılaşırsak yardımlarınızı isteyebilirim Çok teşekkür ederim elinize sağlık

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Özür dileyerek 2 kısa soru sorabilirmiyim lütfen?

1- Dosya da ki "arama" isim li sheet in benim asıl kullanıcağım işlem sheet i ile bir balantısını bulama dım beni doğrularmısınız

2- işlem sheet inde 2012 ye kadar olan sütun miktarını 2012 den artırmaktan ziyade yeni bir dosya açıp devir niteliğinde buradan mı devam etmeliyim yoksa aynı dosya da 2012 den sonra ki yılları devam ettirmem dosyanın kulanımını hantallaştırır mı?

Teşekkür ederim

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
arama sayfasındaki C2 (gri) hücreye yazacağınız isime ait ödeme tablosunu getirir. Taksitli satış yapan biriyseniz ;
a) bu sayfa çıktısını alıcıya verebilirsiniz.
b) bu sayfa çıktısını klasörleyerek ve manuel olarak ödeme sonrası ödemenin yapıldığı satırı işaretleyerek pc de olabilecek çökme,çalınma yada veri dosyasının bozulma ihtimaline karşı taksitli satış ve ödeme ile ilgili elinizde 2. bir data olur.
işlem sayfasında 2009 dan 2014 e kadar 6 yıllık bir düzenleme var (aslında bu dosya çok önce yine burada bir arkadaşın talebi doğrultusunda oluşturduğum bir çalışma idi. sadece size uyduğu için adapte ettim) bu 6*12=72 ay eder. eğer 12 aylık taksitlendirme yapıyorsanız bu size 5 yıl yeter. Bence şimdilik yılları artırmayın. Tablonun kullanılabilirliğini test edin. Yeterli görmediğiniz yerleri belirtin düzeltme yada iyileştirme yapalım.
İyi çalışmalar.