Excell dosyasını otomatik mail gönderme

adventurous26

Altın Üye
Katılım
20 Haziran 2013
Mesajlar
291
Excel Vers. ve Dili
EXCELL 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-11-2028
Arkadaşlar ekteki tabloyu email gönder butonuna basıldığında outlook açılmasını ve outloğada otomatik ek olarak eklenmesini sağlayabilirmiyiz yada başka türlü nasıl yapılabilir?
 

Ekli dosyalar

hamitcan

Uzman
Uzman
Katılım
1 Temmuz 2004
Mesajlar
7,700
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Aşağıdaki kodu deneyin. Forumda arama yaparsanız daha çok örneğe ulaşabilirsiniz...
Kod:
Function SendActiveWorkbook(strTo As String, strSubject As String, Optional strCC As String, Optional strBody As String) As Boolean
   On Error Resume Next
   Dim appOutlook As Object
   Dim mItem As Object
'create a new instance of Outlook
   Set appOutlook = CreateObject("Outlook.Application")
   Set mItem = appOutlook.CreateItem(0)
   With mItem
     .To = strTo
     .CC = ""
     .Subject = strSubject
     .Body = strBody
     .Attachments.Add ActiveWorkbook.FullName
'use send to send immediately or display to show on the screen
    .Display 'or .Send
   End With
'clean up objects
  Set mItem = Nothing
  Set appOutlook = Nothing
End Function


Sub SendMail()
   Dim strTo As String
   Dim strSubject As String
   Dim strBody As String
'populate variables
   strTo = "jon.smith@gmail.com"
   strSubject = "Please find finance file attached"
   strBody = "some text goes here for the body of the email"
'call the function to send the email
   If SendActiveWorkbook(strTo, strSubject, , strBody) = True Then
      MsgBox "Email creation Success"
   Else
      MsgBox "Email creation failed!"
   End If
End Sub
 

hamitcan

Uzman
Uzman
Katılım
1 Temmuz 2004
Mesajlar
7,700
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Outlook referansını eklemelisiniz.
 

adventurous26

Altın Üye
Katılım
20 Haziran 2013
Mesajlar
291
Excel Vers. ve Dili
EXCELL 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-11-2028
forumdaki örneklerden bir şekilde uyarladım ama dosyayı kaydedilmiş halde maile ek olarak ekletemiyorum nasıl yapabilirim ? yaptığım halini ek olarak ekledim
 

Ekli dosyalar

adventurous26

Altın Üye
Katılım
20 Haziran 2013
Mesajlar
291
Excel Vers. ve Dili
EXCELL 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-11-2028
Arkadaşlar dosyayı nasıl eklerim maile ek olarak
 

hamitcan

Uzman
Uzman
Katılım
1 Temmuz 2004
Mesajlar
7,700
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
2 nolu mesajdaki kodları dosyanın içine ekleyin, ilgili referansı da seçin ve kodu çalıştırın. Çalıştığınız dosyayı mail olarak gönderiyor. Mail atması için kod içindeki kısma( strTo = "jon.smith@gmail.com") kendi mailinizi yazıp deneme yapın.
 

adventurous26

Altın Üye
Katılım
20 Haziran 2013
Mesajlar
291
Excel Vers. ve Dili
EXCELL 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-11-2028
2. MEsajdaki kodları denedim gayet güzel çalışıyor peki buna mail gönder butonuna basıldıktan sonra çalışma sayfasını otomatik kaydedip outloğa eklemesini sağlayabilirmiyiz böyle bir imkan varmıdır?
 

hamitcan

Uzman
Uzman
Katılım
1 Temmuz 2004
Mesajlar
7,700
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Sub SendMail prosedürü içinde

strTo ile başlayan satırın üstüne ActiveWorkbook.Save satırını ilave edin.
 

adventurous26

Altın Üye
Katılım
20 Haziran 2013
Mesajlar
291
Excel Vers. ve Dili
EXCELL 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-11-2028
Merhaba bu konuyla alakalı birşey daha sormak istiyorum excell sayfasındaki mail gönderme butonuna basıldıktan sonra dosyayı ekleyip outlook açılıyor ve bizden outlokta mail göndermeye basmamızı bekliyor.Benim merak ettiğim excelde ki mail gönder butonuna bastığımda hiç outloğu göstermeden ve gönder dememi beklemeden maili göndermesini sağlayabilirmiyiz? Yani hiç outlook açılmasın tablodaki gönder butonuna bastığımda mail gitsin Mümkünmüdür acaba?
 
Son düzenleme:

adventurous26

Altın Üye
Katılım
20 Haziran 2013
Mesajlar
291
Excel Vers. ve Dili
EXCELL 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-11-2028
Forumda bikaç örneği denedim ama yine olmadı
 

adventurous26

Altın Üye
Katılım
20 Haziran 2013
Mesajlar
291
Excel Vers. ve Dili
EXCELL 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-11-2028
otomatik mail atma olayı mümkünmüdür yoksa makro ile böyle bir imkan yokmudur?
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,160
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Kodların içinde alttaki satırı bulup yerine bir sonraki satırı yazıp deneyiniz.

Eski hali;
.Display 'or .Send

Yeni hali;
.Send
 

adventurous26

Altın Üye
Katılım
20 Haziran 2013
Mesajlar
291
Excel Vers. ve Dili
EXCELL 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-11-2028
Desteğiniz için teşekkürler ederim ancak öğrenmek adına birşey daha sorucam bu kodlar ile excell sayfasını outlook sayfasına ek olarak ekleyip gönderiyor peki mail gönder butonuna bastığımda dosyayı eklemek yerine sadece oanki excell sayfasını outloğa yapıştırıp göndermesi mümkünmüdür nasıl bir değişiklik yapmak lazım
 
Üst