DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
=EĞER(SOLDAN(A1;1)="a";"Ahmet";A1)
Sub Degistir1()
Range("A1").AutoFilter
ActiveSheet.Range("$A$1:$A$24").AutoFilter Field:=1, Criteria1:="=a*", _
Operator:=xlAnd
Columns("A:A").SpecialCells(xlCellTypeConstants, 23).Offset(1, 0).FormulaR1C1 = "Ahmet"
Range("A1").AutoFilter
End Sub
Sub Degistir2()
Dim i As Long
Application.ScreenUpdating = False
For i = 2 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
If Cells(i, "A") Like "a*" Or Cells(i, "A") Like "A*" Then Cells(i, "A") = "Ahmet"
Next i
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Başka bir sütunda bu işlemi yapabilirsiniz.
Kod:=EĞER(SOLDAN(A1;1)="a";"Ahmet";A1)
Merhaba,
Alternatif Olsun. Korhan bey çözümü vermiş.
1. çözüm A sütunun Baş harfi "a" olanları süzer ve tümünü Ahmet yapar.
2. çözüm de ise tüm hücreler a harfi ile başladığı kontrol eder, öyleyse Ahmet yapar.
Kod:Sub Degistir1() Range("A1").AutoFilter ActiveSheet.Range("$A$1:$A$24").AutoFilter Field:=1, Criteria1:="=a*", _ Operator:=xlAnd Columns("A:A").SpecialCells(xlCellTypeConstants, 23).Offset(1, 0).FormulaR1C1 = "Ahmet" Range("A1").AutoFilter End Sub
Kod:Sub Degistir2() Dim i As Long Application.ScreenUpdating = False For i = 2 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row If Cells(i, "A") Like "a*" Or Cells(i, "A") Like "A*" Then Cells(i, "A") = "Ahmet" Next i Application.ScreenUpdating = True End Sub
Sub Degistir2()
Dim i As Long
a As String
For i = 2 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
a = UCase(Left(Cells(i, "A"), 1))
If a = "A" Then
Cells(i, "A") = "Ahmet"
ElseIf a = "B" Then
Cells(i, "A") = "Burcu"
ElseIf a = "C" Then
Cells(i, "A") = "Ceyhan"
End If
Next i
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Merhaba, vaktinizi alıyorum kusura bakmayın, bu kodu tam olarak nereye yazıyoruzMerhaba,
Aşağıdaki kodları kendinize uyarlayınız.
Doğrudan Sütun üzerinde işlem yapar, ayrı bir sütun kullanmak isterseniz cells(i,"A")= "Ahmet" yerine cells(i, "B") = "Ahmet" olarak değiştiriniz.
Kod:Sub Degistir2() Dim i As Long, _ a As String Application.ScreenUpdating = False For i = 2 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row a = UCase(Left(Cells(i, "A"), 1)) If a = "A" Then Cells(i, "A") = "Ahmet" ElseIf a = "B" Then Cells(i, "A") = "Burcu" ElseIf a = "C" Then Cells(i, "A") = "Ceyhan" End If Next i Application.ScreenUpdating = True End Sub
Merhaba, vaktinizi alıyorum kusura bakmayın, bu kodu tam olarak nereye yazıyoruz![]()
Yapamazsınız zaten. Çünkü hatalar vardı.Makro kullanımını yapamadım,
=EĞER(SOLDAN(A1;1)="a";"Ahmet";A1) şu formülü 4-5 isim için kullanmak istiyorum iç içe kullanım yapabilir miyim bu formülde ?
Sub Degistir2()
Dim i As Long
Dim a As String
For i = 2 To Cells(Rows.Count, "E").End(3).Row
a = UCase(Left(Cells(i, "E"), 1))
If a = "N" Then
Cells(i, "N") = "Nurhan"
ElseIf a = "B" Then
Cells(i, "M") = "Murat"
ElseIf a = "Y" Then
Cells(i, "Y") = "Yasin"