Excell sayfasındaki verileri güncelemek

BYSERTTAS

Altın Üye
Katılım
9 Ekim 2012
Mesajlar
136
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2021 TR 32 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-01-2025
Merhabalar.. Bir dosyam var .personel bilgileri kaydediliyor. User form üzerinden yeni kişiler ekleniyor. Userformda kayıt yaparken denetimler ekledim. Örnek Adını tümce düzeninde,soyadını tamamen büyük harf ile kaydediyor.
Şimdi daha önce excell sayfasında kayıtlı olan tüm verileri güncelleme yapmak istiyorum. Oldukça büyük yaklaşık 3500 kişi var bunu bir makro ile hallede bilirmiyiz. döngü ile user forma alıp tekrar kaydetmek gibi.????
Şimdiden teşekkürler. Örnek dosya eklemeye çalışacağım.
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,779
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
1. Gönderdiğiniz dosyada hangi sayfada hangi aralıkta bu veriler?
2. Bazen çift soy isimler oluyor. Ayşe Su Afacan Yılmaz gibi. İki isim iki soyisim de olabiliyor. bu gibi durumlarda nasıl olacak açıklamalısınız. Zira burada 3isim + 1 soyisim de olabilir.
 

BYSERTTAS

Altın Üye
Katılım
9 Ekim 2012
Mesajlar
136
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2021 TR 32 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-01-2025
Bilgiler sayfası a2 den başlayarak sonsatira kadar (adı soyadı birlestirilmis) sırayla user form daki pgAdisoyadi textbox ina atacak sonra güncelle butonu çalıştırılacak bir kod arıyorum. Zaten userformda güncelle dediğimde yapıyor. Tek tek yapıyor ben hepsini bir seferde yapmak istiyorum. İhtiyacım olan döngü kurulmasi bilgiler sayfasından tüm bilgileri sırayla user forma alıp güncelle kodunu çalıştıracak bir döngü kurulmasını istiyorum. İlgilendiğiniz için tesekkur ederim.user form güncelle butonundaki kodun aynısı döngüye alınması işlemi
 

BYSERTTAS

Altın Üye
Katılım
9 Ekim 2012
Mesajlar
136
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2021 TR 32 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-01-2025
Güncelle butonunu incelerseniz ne demek istediğimi daha rahat anlayacaksınız. Kusura bakmayın açıklamakta zorlaniyorum. Bilgiler sayfasındaki tüm kişileri tek seferde sırasıyla guncellemekteki amacım bazı isimler büyük harf ile yazılmış (diğer bilgilerde) onları düzeltmek istiyorum.
 

BYSERTTAS

Altın Üye
Katılım
9 Ekim 2012
Mesajlar
136
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2021 TR 32 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-01-2025
Ömer Faruk Hocam Aşağıdaki Kodu Kullandım. 1500 kişiyi 47 Saniyede Yaptı. Doğrumudur bilemedim. İlginiz için teşekkür ederim. Başta Değerli Modaratörler olmak üzere herkesin yeni yılını kutluyorum. hayırlı yıllar diliyorum.

Dim Kelime As Variant


For Each Kelime In WSBilgiler.Range("A2:A1612")
Pg_Adısoyadı = Kelime

Aranan = Pg_Adısoyadı

Call BilgileriGetir4_FirmaBilgileri

WSBilgiler.Cells(KayıtSatırı, 1) = La4_adı & " " & La4_soyadı
WSBilgiler.Cells(KayıtSatırı, 3) = La4_adı
WSBilgiler.Cells(KayıtSatırı, 4) = La4_soyadı
WSBilgiler.Cells(KayıtSatırı, 5) = La4_ünvanı
WSBilgiler.Cells(KayıtSatırı, 6) = La4_görevyer



Next


BilgiMesajı ("İşlem Tamam")
 
Üst