DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
yaptığım excellde bir yerde rastgeleara formülüm var o her 10 sn de bir değiştirmek için düşünmüştüm işe yaramaz mıSorularınızı lütfen forum kurallarına göre yöneltiniz.
Excel explorer,chrome vb. tarayıcı mantığında çalışmaz.
Her 10 saniye de bir defa olmak üzere neyi güncellemek istiyorsunuz?
yaptığım excellde bir yerde rastgeleara formülüm var o her 10 sn de bir değiştirmek için düşünmüştüm işe yaramaz mıAyrıca excelde F5 e basınca git komutu çalışıyor. Bu haliyle bir işinize yaramaz. Belirli bir alanı mı güncellemek istiyorsunuz yoksa başka bir şey mi?
Tam olarak ne için istediğinizi örnekle yazarsanız ona göre yardım alabilirsiniz.
evet yani her hücreye dokununca veriler değişir ya onu zamana bağlı olarak yapsın onu da ben değiştirebileyim bazen 10 sn yapacam bazen 15 sn gireceğim değere göre rastgele formülü yeni değerleri getirsin bu arada rastgeleara formülü tanımlı excellimde çalışıyorSayın BJK42
,
Formülleriniz otomatik değil manuel olarak işlem yapıyor, ve siz her 10 saniye de bir defa olmak üzere hesaplamayı aktif etmesini mi talep etmektesiniz ?
formül bende çalışmıyor yanlış yere mi yapıştırdım acabaTamamdır.
B1 hücresine ne kadar süreyle hesaplamayı durdurulmasını istiyorsanız oraya saniyeyi yazın örneğin 3,5,7,10
VBA tarafına gelin ve Thisworkbook yazan yere 2 defa clickleyip aşağıdaki kodları yapıştırın.
Dim SonrakiGuncelleme As Double
Private Sub Workbook_Open()
Application.Calculation = xlCalculationManual
FormulBaslat
End Sub
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
FormulDurdur
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
End Sub
Sub FormulBaslat()
SonrakiGuncellemeZamanla
End Sub
Sub SonrakiGuncellemeZamanla()
Application.Calculate
Dim sureSaniye As Double
sureSaniye = Sheets("Sheet1").Range("B1").Value
SonrakiGuncelleme = Now + TimeValue("00:00:" & sureSaniye)
Application.OnTime SonrakiGuncelleme, "ThisWorkbook.SonrakiGuncellemeZamanla"
End Sub
Sub FormulDurdur()
On Error Resume Next
Application.OnTime SonrakiGuncelleme, "ThisWorkbook.SonrakiGuncellemeZamanla", , False
End Sub
buyrunİlgili formülü paylaşınız.
her 10 sn de kendisi mi değişecek eğer kendisi değişecekse çalışmıyor. siz denediniz mi bunu veya başka bir şeymi yapmam lazımDeneyiniz,
benim excellde mi sıkıntı var bende çalış mıyor siz excele ekleyip atar mısınız ondan mı kaynaklanıyor bilemedimDosyayı açıyorsunuz, makrolar etkinleştirilsin vb. olan uyarı varsa okeyliyorsunuz. Bu kadar.
10 sn süre geçtikten sonra değer değişiyor.