Excellde hücre içindeki satırları birleştirme sorunu

Excel Vers. ve Dili
2007

Arkadaşlar iyi günler. Okul kütüphanemiz için bir veritabanımız var. Bu kitapları girerken uygulama alt satır şeklinde girmiş. Alt satırları tek sutunda birleştirmek istiyoruz ancak birleştirdikten sonra da boşluksuz birleştiriyor. Metni kaydırı kaldırdığımızda arada boşluk olmadan birleştiriyor.
Araya boşluk veya "-" şeklinde bir karakter girmek istiyoruz bunu excellde yapmak mümkünmüdür?

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Örnek dosya eklerseniz üzerinde çalışılabilir.:cool:

Excel Vers. ve Dili
2007
Hocam örnek dosya derken. sadece bir hücre içinde iki satıra çekilerek yazı yazılmış ben bunu metni kaydırı kapattığım zaman tek satırda gösteriyor fakat iki satırı birleştiriyor.

örnek gerekirse
ali baba
murat şeklinde satır dielim . bunu metni kaydır diyince alibabamurat şekline getiriyor araya bir boşluk veya - şeklinde birşey nasıl eklerim onu soruyorum.

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba,
E sütununa aşağıdaki formülü yazıp deneyiniz.
Kod:
=KIRP(YERİNEKOY([COLOR="Red"]D1[/COLOR];DAMGA(10);"[COLOR="Red"]-[/COLOR]"))

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Hocam örnek dosya derken. sadece bir hücre içinde iki satıra çekilerek yazı yazılmış ben bunu metni kaydırı kapattığım zaman tek satırda gösteriyor fakat iki satırı birleştiriyor.

örnek gerekirse
ali baba
murat şeklinde satır dielim . bunu metni kaydır diyince alibabamurat şekline getiriyor araya bir boşluk veya - şeklinde birşey nasıl eklerim onu soruyorum.
Bunun için kod yazacam.Benzeri bir dosyayı gerçek olmayan verileri 10-15 satır yazıp yollayın.Banada dosya hazırlamak yerine kod yazmak kalsın.:cool:

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Kod yazmaya gerek kalmamış.Sayın Mucit formülle yapmış.:cool:

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba,
E sütununa aşağıdaki formülü yazıp deneyiniz.
Kod:
=KIRP(YERİNEKOY([COLOR="Red"]D1[/COLOR];DAMGA(10);"[COLOR="Red"]-[/COLOR]"))
hocam çok teşekkür ederim gerçekten işime yaradı . çok ama çok saolun. ilkkez bir forum sitesinde böyle hızlı şekilde destek gördüm sağolun

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Rica ederim, siz de sağolun. Ancak bir dahaki sefere sorunuzu örnek dosya ile desteklerseniz yardımcı olacak arkadaşların işini kolaylaştırmış olursunuz.
İyi çalışmalar...