exel fatura işleme

sinansakus

gazikurt
Excel Vers. ve Dili
çalışma
iyi günler exel fatura işlerken a hücresine tarih giriyorum tarih değiştiği zaman + veya - yaptığım zaman tarih artsın veya azalsın, b hücresine ünvan giriyorum c hücresine vergi no giriyorum b hücresine ünvan yazdığım zaman c hücresi otomatik vergisini yazsın istiyorum bu konuda bana yardım edebilirmsiniz

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-12-2029
Dosya paylaşınız

sinansakus

gazikurt
Excel Vers. ve Dili
çalışma

tarih

ünvan

vergi no

evrak no

%10 matrah

%10 kdv

%20 matrah

%20kdv

01.11.2024

elsar inş ltd.şti.

0270601168

AKM2024000023004

1.000

100

05.11.2024

OKUR ECZANESI Berkan OKUR

7160493478

ANK2024000006302

3000

600

ccuneyt13

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe (64 bit)
01-11-2026
Merhana @sinansakus,
Foruma hoş geldiniz.
Öncelikle sorularınıza cevap verebilecek değerli forum kullanıcısı arkadaşlarımız için cevaplarını oluşturmada önemli olan kullanmış olduğunuz ofis sürümü bilgilerinizi aşağıdaki linkte açıklanan şekliyle güncelleyebilir misiniz.

Örnek dosya için; örneğinizin gerçek dosyanızdaki verilerle uyumlu olduğu, yapmak istediğiniz işlemin ne olduğunu açıklayan, kişisel veri olabilecek bilgilerin olmamasına dikkat ederek hazırlayacağınız dosyanızı harici ücretsiz dosya yükleme siteletini kullanarak paylaşmanız cevap alma ve sorununuzu çözme noktasında oldukça etkili olacaktır.

Bunlar ücretsiz dosya yükleyip sorularınızda link olarak paylaşabileceğiniz örnek sitelerdir.

"tarih değiştiği zaman + veya - yaptığım zaman tarih artsın veya azalsın"
Sorunuz da tarih ile ilgili talebinizin tam olarak ne olduğunu anlayamadım.
Neredeki tarih değiştiği zaman neredeki tarih artacak veya azalacak? Bir buton ile tarih ileri geri değiştirmek mi istiyorsunuz mesela ?

Ünvan girip Vergi No gelsin talebinizle ilgili ise öncelikle elinizde Ünvan ve bunların Vergi Numaralarının olduğu bir data olmalı.
B sütununa ALİVELİOĞULLARI TİC. A.Ş yazmanız ve data sayfanızda bu ünvanın sizin yazdığınız şekliyle bire bir aynı olması halinde vergi noyu yazabilecek formül yapılabilir. İlk aklıma gelen düşeyara ile yapılır.
Ancak ticari ünvanını tam ve doğru olarak girebilecekmisiniz mesela aliveliogulları ticaret AŞ. yazarsanız gelmeyecektir.

Ofis versiyonunuza ve dosyanıza giriş yapacak kişilerin kullanırken yapabileceği insan hataları veya ihtimaller göz önüne alarak pratik ve kullanışlı bir yöntem düşünülebilir

Dolayısıyla naçizane tavsiyem siz önce ofis versiyonunuzu güncelleyin arkadaşlarımız ona göre değerlendirme yapabilsinler,
Ünvan VKN gibi bilgilerinizin olduğu bir data varmı ondan bahsedin.
Örnek bir excel tablosu ile isteğinizi anlatan bir dosya paylaşın muhakkak bir çözüm önerisi gelecektir.

Saygılar.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Farklı bir sayfada Ünvan ve Vergi Noları içeren bir liste oluşturulursa;

1- Ünvanlar Veri Doğrulama ile açılır listeden seçilerek B sütununa gelebilir.
2- Ünvan seçtikten sonra B sütununa eklenen veri üzerinden düşeyara ile Vergi No getirilebilir.

Farklı sayfada bu şekilde bir liste;

Unvan

Vergi No

XXX A.Ş.

1112223344​

YYY Ltd. Şti.

9998887766​

Tarih konusunu ise ben şöyle algıladım. + ya da - yaptıkça aritmetik olarak bir bir artan bir tarih değişimi. Yada takvim özelliği gibi birşey.
2013 öncesi excel sürümlerinde bununla ilgili pratik bir yol yok sanırım. 365 sürüm excelde çözüm olabilir belki.

Yada aradığınız özellik BUGÜN fonksiyonu ile ilgili olabilir diye düşünüyorum.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
255104

Yapmak istediğiniz resimlerdekine benzer. Bence imkanınız varsa altın üyelik yaptırınız ve dosya yükleyerek , örnek üzerinden soru sormaya çalışın. Bu şekilde bilgiye daha rahat erişirsiniz ve birçok farklı bilgiye sahip olma şansınız olur.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
255107