Exelde oluşturduğum commandbutton a nasıl makro atayacağ

Katılım
3 Mayıs 2005
Mesajlar
453
Excel Vers. ve Dili
2010 - Eng
Exelde oluşturduğum commandbutton a nasıl makro atayacağım.
Yardım ederseniz.
 
Katılım
3 Mayıs 2005
Mesajlar
453
Excel Vers. ve Dili
2010 - Eng
Ama sağ tıkladığımda böyle birşey çıkmıyor.
Daha önce yaptığım buttonlar var onlarda var assign macro.
Yoksa commandbutton değil başka bir şey mi yapacağım.
 
Katılım
8 Haziran 2005
Mesajlar
114
Þeklin üzerine gelin, Sağ tıklayın Makro ata deyin, dilediğiniz makroyu seçin.

Sub MakroAta()
ActiveSheet.Shapes(1).OnAction = "MakroAdı"
End Sub

İngilice sürüm olduğunu belitmeliydiniz. O zaman;

assign:Atamak
macro: Makro

Keşke bir deneseydiniz assign macro'da olacaktı.
 
Katılım
3 Mayıs 2005
Mesajlar
453
Excel Vers. ve Dili
2010 - Eng
Olmuyor belgeyi gönderiyorum.
Cehaletimi bağışlayın
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
1,141
Butona ters tıklayıp kodu görüntüle (view code)'a basın.

açılan pencerede

Private Sub CommandButton2_Click()

End Sub

satırları arasına


Call Shell("cmd.exe /K ipconfig.exe /all", vbMaximizedFocus)


yazın.

Ã?rneği inceleyin.
 
Katılım
8 Haziran 2005
Mesajlar
114
bezl' Alıntı:
Olmuyor belgeyi gönderiyorum.
Cehaletimi bağışlayın
O ne biçim söz ne cehaleti, bizler de daha doğarken öğrenmiş değiliz. :hey:

Ben sorunuzu anlamamışımdır.

Ã?nce Tasarım moduna geçmelisiniz. Sonra sağ click ile kodu görüntüle deyiniz bu alana makronuzun adını yazınız.
 
Katılım
3 Mayıs 2005
Mesajlar
453
Excel Vers. ve Dili
2010 - Eng
assign makro niye çıkmıyor dersiniz
 
Katılım
8 Haziran 2005
Mesajlar
114
Ben Formlar Menüsündeki Formdan bahsettiğizi düşünmüştüm.

Bu işlem Sayın Alpenin (ve VisualBasic'in) dediği gibi yapılmaktadır.

Kod:
Sub VBAKisaYol()
    Application.CommandBars("Visual Basic").Visible = True
End Sub

Sub TasarimModu()
    Application.CommandBars("Worksheet Menu Bar").Controls.Add Type:=msoControlButton, ID:=1605, Before:=11
End Sub
Yani Bu Düğmeden bahsettiğinizi düşündüm, genelde soru soran arkadaşlar bunu kullanıp command button olarak belirtiyorlardı.

Kod:
Sub AssignMakro()
    ActiveSheet.Buttons.Add(10, 15, 150, 20).OnAction = "VBAKisaYol"
End Sub

Þeklinize göre ise; ViewCode Kullanmalısınz.
 
Katılım
3 Mayıs 2005
Mesajlar
453
Excel Vers. ve Dili
2010 - Eng
İlgileriniz ve bilgileriniz için çok teşekkür ederim.
Bu resimde niye çıkıyor makro atama onu anlamıyorum.
Neyse sağolun.
 
Katılım
3 Mayıs 2005
Mesajlar
453
Excel Vers. ve Dili
2010 - Eng
VisualBasic sizi bulmuşken gecikme zammı ile ilgili mesajımı aldınız mı?
Sorduğumuz sorulardan bilgi durumumu anlıyorsunuzdur. Gecikme zammı ile ilgili bir fonksiyon yapılabilir mi.
Teşekkürler...
 
Katılım
8 Haziran 2005
Mesajlar
114
Tam olarak ne olduğunu anlatınız, sizin isteğiniz değilde gerçekte ne olduğunu anlatırsanız, bu işlemle ilgilenip cevap veririm, herkesin işine yarar. Tabii ki zaman bulabilirsem. :)
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Denetimr araç cubuklarından düğmeyi seçtiğiniz. için
Sn. Alpen'in Dediği gibi yaparsanız kod sayfasına girersiniz.

Makro ata'yı sağ mousla görmek istiyorsanız

Formlar araç çubuklarından komut düğmesini seçerseniz çıkar
 
Katılım
3 Mayıs 2005
Mesajlar
453
Excel Vers. ve Dili
2010 - Eng
Excelde kullanılabilecek bir fonksiyon olarak gecikme zammını hesaplatmak onu yaptıktan sonra, gecikme faizi ve vergi ziyaı cezalarını hesaplamak. Ama hepsi asıl gecikme zammına bağlı aşağıdada EXCEL Forum Ana Sayfası -> Yeni Başlayanlar -> Gecikme Zammı Hesaplatmak formuna gönderdiğim ve gecikme zammını herşeyiyle anlatan word belgesi var gerçekten de çok karışık yardım edebileceğim şu an birşey yok gibi görüyorum çünkü yapmak için düşündüm ama kodlar açısından beni bayağı aşıyor.
Selamlarımla,
http://www.excel.web.tr/download.php?id=4229
 
Katılım
8 Haziran 2005
Mesajlar
114
Eğer Ã?zet sunarsanız, yardımcı olmaya çalışayım, en sevmediğim şey kanun,tebliğ,kararname v.b. şeyleri okumaktır. İnanın bu kanunların anlatım tarzı hiç hoş değil, anlamak için birkaç dil bilmek gerekiyor.

G. Zamlarını M.B. Hesapladığı için hiç ilgilenmemiştim.

Mesela ben, G.V. anlatacak olsa idim.

Aşağıdaki rakamlar G.V. oranlarıdır,

2005 Yılı Vergi Oranları
6.600,00 1.320,00 20,00%
15.000,00 3.420,00 25,00%
30.000,00 7.920,00 30,00%
78.000,00 24.720,00 35,00%
156.000,00 55.920,00 40,00%

Derdim. Yoksa G.V. kanunun ilgili maddelerini buraya sıralasam kimsenin ilgisini çekmeyebilirdi, yani çok iş gibi gözükürdü :hey:
 
Katılım
3 Mayıs 2005
Mesajlar
453
Excel Vers. ve Dili
2010 - Eng
gz(tarih1,tarih2)
gibi bir fonksiyonda gecikme zammını hesaplatmak istiyorum.

Þimdi ilk önce aylık oranlar şunlar:
02.03.2005 tarihinden itibaren % 3
12.11.2003 tarihinden itibaren % 4
31.01.2002 tarihinden itibaren % 7
29.03.2001 tarihinden itibaren % 10
02.12.2000 tarihinden itibaren % 5
21.01.2000 tarihinden itibaren % 6
09.07.1998 tarihinden itibaren % 12
01.12.1996 tarihinden itibaren % 15
31.08.1995 tarihinden itibaren % 10
08.03.1994 tarihinden itibaren % 12
30.12.1993 tarihinden itibaren % 9
01.05.1989 tarihinden itibaren % 7
01.01.1989 tarihinden itibaren % 10
1. Takip eden ayda tekabül eden bir gün varsa aylık süre o gün dolar.
(28.05.2004 ödenmesi gereken son gün ise 29.05.2004'den başlar ve 29.06.2004 için tam bir aylık hesaplanır)
2. Takip eden ayda aynı günden varsa eğer ayın son günü ise; süre takip eden ayın son biter (30.04.2005 son gün ise 31.05.2004 tarihi için tam bir aylık hesaplanacak aynı şekilde 31.03.2003 son gün ise 30.04.2003 mart ve nisan ayının son günleri olması dolayısıyla 1 ayı ifade eder)
3. Arada faiz oranı değiştiyse önceki faiz oranı alınacak
4. Tam aya ulaşmayan günler için günlük hesaplanacak 1 ay 30 gün alınacak oran 30'a bölünecek ve virgülden sonra 6 hane kullanılacak daha devam ediyorsa 6. hane yukarı yuvarlanacak
5. Gecikme zammı 1 milyon liradan az olamaz
6. İlk tarih , son tarih dersek ilk tarih (vade) süre hesabına eklenmeyecek son tarih dahil edilecektir.
 
Üst