F9 Tuşunu makroya atamak.

Katılım
22 Mart 2005
Mesajlar
847
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 TR.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-06-2023
Merhaba;

F9 ile formülleri güncelliyorum. Bunu makroya nasıl atayabilirim?

Sub dene()
..................
.................
End Sub
 

Ayhan Ercan

Özel Üye
Katılım
10 Ağustos 2005
Mesajlar
1,573
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Merhaba

Aşağıdaki kodu deneyiniz..

Kod:
Sub dene()
Calculate
End Sub
 

uzmanamele

Uzman
Uzman
Katılım
26 Eylül 2007
Mesajlar
9,424
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
alternatif olsun.

merak ettiğim, hesaplamayı manuel mi yaptınız yoksa ktf gibi bişey mi var?

Sub dene()
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
End Sub
 
Katılım
29 Nisan 2007
Mesajlar
81
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
tabloyu belli kritere uygun satırları icin guncellemek

Arkadaslar

aynı worksheette sadece belirli aralıktaki rowları hesaplatabilir miyim?

Aslında sorun su; tablolardan olusan bircok worksheetim var ve benim girdigim inputa gore bu tablolardaki veriler guncelleniyor ama tablolar o kadar uzun ki excelin boyutu 20mb a yaklastı. Ve ben degisik kriterlere gore bu degerleri bu sheetlerden basta sectigim eleman icin cekerek hesaplama yapıyorum o elemana ait sonuclar buluyorum . Makronun burda bicok kez tabloları yinelemesi gerekiyor ama aslında makro her seferinde tek eleman icin calıssa yeterli olur .

Yani kısaca yapmak istedigim ben kriter secerken tabloları sadece sectigim eleman icin guncellesin .. olabilir mi boyle birsey?
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
2,960
Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
Arkadaslar

aynı worksheette sadece belirli aralıktaki rowları hesaplatabilir miyim?

Aslında sorun su; tablolardan olusan bircok worksheetim var ve benim girdigim inputa gore bu tablolardaki veriler guncelleniyor ama tablolar o kadar uzun ki excelin boyutu 20mb a yaklastı. Ve ben degisik kriterlere gore bu degerleri bu sheetlerden basta sectigim eleman icin cekerek hesaplama yapıyorum o elemana ait sonuclar buluyorum . Makronun burda bicok kez tabloları yinelemesi gerekiyor ama aslında makro her seferinde tek eleman icin calıssa yeterli olur .

Yani kısaca yapmak istedigim ben kriter secerken tabloları sadece sectigim eleman icin guncellesin .. olabilir mi boyle birsey?
işinizi göreceğine inanıyorum
Kod:
Public Sub Hesap()
Rows(2).Calculate           'Sadece 2.satır
Range(Cells(1, "b"), Cells(10, "b")).Calculate   'b1:b10 aralığı
Columns("A").Calculate      'A Sütunu
End Sub
 
Katılım
29 Nisan 2007
Mesajlar
81
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
ya cok tesekkur ederim ama kodu nereye yazacagım konusunu pek beceremedim . Dosyayı tamamen manuel calculation yaptım ama bu sefer de istedigim sayfalar guncellenmiyor..

olayı daha basit anlatsam belki daha ii yardımcı olabilirsiniz..

Bir sheette input degerleri giriyorum . Ornegin kullanılacak alet A sıcaklık 3 saat 5 gibi..

2. sheette A B C aletlerinin bu kriter dogrultusunda bazı degerlerini buluyor.DEger1 diyelim

3. sheet yine input sheetinde girdigim bilgilere gore A B C aletleri icin hesaplar yapıyor

4. sheet input sheetinde sectigim A aletine ait degerleri getirip topluyor


diye dusunun ..

Gordugunuz gibi tazblolar B C aletleri icin de hesap yapıyor ama benim sonuc sayfam 4. sheet . Yani B C hic hesap yapmasına gerek yok.

1 ve 4. sheet surekli otomatik calculationde kalmalı ama 2. ve 3. sheetler icin eger ben hesaplaması gereken degere ait rowları worksheet activate e yazarsam 2.3. sheetleri active etmem gerekir surekli öyle değil mi?

Ben aslında workbook hep boyle calıssın istiyorum.
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
2,960
Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
Şöyle izah edeyim mesala;
cells(5,"e") hücresine veri girdiniz bu değer değiştiği zaman f5,g5,h5 içeriklerinin yeniden hesaplanması gerekiyorsa, vbada cells(5,"e")= ile başlayan satırın altına;
Range(Cells(5, "f"), Cells(5, "h")).Calculate

yazmanız gerekir yada örnek dısya ekleyin.
 
Üst