Faaliyet raporu

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Merhaba kullandığınız formun formatı hazırladığınız şekildemi bilemiyorum ama benim önerim mesala ben yüklenen yükün cinsi için örnek oluşturdum.yükü liste yaptım kod karşılığınıda düşey ara ile karşısına getirdim. küçük bir örnek ama yazım yanlışlarını önlemek ve liste şeklinde ulaşmak için faydalı olabilir diye düşünüyorum. belki bunu çıkış ve varış güzergahları içinde uygulayabilirsiniz..

Ekli dosyalar

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
Arkadaşım..ilgine ve emeğine teşekkür ediyorum ama benim derdim yük ile değil..hem yükün formatı o şekil değil..benim derdim sadece ve sadece çıkış ve varış mesafelerinin doğru olarak bulunması..siz o konuya hiç değinmemişsiniz....tekrar teşekkür ederim,

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Soruyu kısmen anladım fakat sanki birkaç yerinde tutarsızlıklar var. Bunları açıklarsanız sevinirim.

R114 hücresi, 1052,20 bu durumda anladığım, eğer noktası belirli çıkışlı maseferde yoksa karışık çıkışlı masafeler bölgesinden değeri alacak. Bu doğru mu?

Diğer bir konu, R126 Aliağa çıkışına göre Balikesir bu aralıkta yok bu gibi durumlarda ne olması gerekiyor.

Son olarak listede verileri bulamadığı zaman ne olacak ? Şuanki tabloda veriler buna müsait olduğu için bunu soruyorum.

.

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
Üstadım..öncelikle ilginize çok teşekkür ediyorum.
aynen dediğiniz gibi..çıkış noktası belirli (ankara-izmir-aliağa-torbalı) yerler dışında ise (örneğin diyarbakır) listenin en altında bulunan "KARIŞIK ÇIKIŞLI MESAFELER" listesinden kilometre bulacak (örneğin;diyarbakır-kızıltepe:113.10)
L121'e diyarbakır,O121'e kızıltepe yazdım mı sistem otomatik olarak R121'e 113,10 yazacak..
çok karışık olduğunun farkındayım..inşallah derdimi anlatabilmişimdir

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sondaki 2 soruma açıklama yapmamışsınız.

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
Üstadım özür diliyorum..veri bulamadığı zaman boş kalması benim için yeterli olur..
aynı şekilde Aliağa çıkışında Balıkesir yok ise boş bıraksın ola ki ileride o yerlere de sefer yapılabilir

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Eki inceleyiniz.

.

Ekli dosyalar

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
İşte bu üstadım...İlgine,bilgine,emeğine,yüreğine,çok ama çok teşekkür ediyorum..
(sizi biraz da kızdırayım mı?) kayan yazı işini hala başaramadım iyi mi?? :)