Faiz hesabı

Forum üyelerinin yardımları ile, Fonksiyonlarda "Faiz hesabı" başlığı altında değişen oranlara göre Faiz hesabı yapan bir makroyu kullanıyorum. Makroyu kullandıkça yağtığı hataları zaman içinde düzeltilmesine rağmen hala hatalı hesap yapmaya devam ediyor. 3172 defa görüntülenen ve çokca lgi gören bu başlık altındaki makronun yanlış hesap yaparak birilerinin canını yakmadan (benim tarafımdan) düzeltilmesi en çok beni sevindirecek.. Şimdiden teşekkürler...Doya ektedir..

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 En 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-03-2024
@eksiman,

Bahsettiğiniz konunun başlığı Faiz Hesabı olup, sorunun sahibi sizsiniz.

Tarafınızdan sorulan soruya, Sayın Ersin cevaplar vermiş ve en son olarak ta Sayın Ersin'in verdiği cevapta gerekli düzeltmeyi yaparak ben cevap vermiştim. Ekte sunduğunuz kodlar da bana aittir.

Günümüzde "Bilgisayar yazılımcılığını" kendine meslek edinmiş Profesyonel yazılımcılar dahi hatalar yapmakta ve bu hatalar kullanıcılar tarafından tespit edilerek kendilerine bildirilmektedir (ancak sizin bildiriş tarzınızla değil! :eek: )

Bizler de burda sorulan sorulara (soru soran arkadaşlara yardımcı olmak için) elimizden geldiğince cevap veren ve amatör olarak bu işle uğraşan kişileriz.

Elbette yazdığımız kodlarda zaman zaman hatalar olacak ve bu hatalar tespit edildiğinde (soru sahibince yada 3.şahıs tarafından) ya kendileri tarafından düzeltilecek yada düzeltme talep edilecektir. Benim düşüncem bu yöndedir.

Ancak düzeltme isteği, sizin hitap şeklinizde olmaması gerekir.

Ayrıca sorduğunuz soru kendinize özgü bir olaydır.

[vb:1:425552d07c]If Cells(j, 3) = "" Then faiztar = sontar: devam = False[/vb:1:425552d07c]
satırını

[vb:1:425552d07c]If Cells(j, 3) = "" Or faiztar > sontar Then faiztar = sontar: devam = False[/vb:1:425552d07c]

olarak değiştirirseniz doğru hesaplama yapacaktır.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Sayın dost;

eksiman arkadaşımızın ifadesini yanlış anladığınızı sanıyorum. Şöyle ki;
(benim yüzümden bir hata olması...) denmekte. Yoksa kodu düzelten sizin hatanızdan bahsedilmemekte. Kaldı ki, sizin de söylediğiniz gibi, burada herkes amatör olarak birbirlerine yardım etmekte.
eksiman arkadaşımız (benim yüzünden) derken, ben ve benim gibi birkaç avukat arkadaş daha sayın eksiman'ın çalışmasını kullandığımız için, bu şekilde ifade etmiştir. Yoksa sizin hatalı olduğunuzu söylememiştir. Böyle güzel ve herkesin birbirine yardımı amaçlayan bir sitedeki, üyelerin yanlış anlaşılmaktan dolayı, üzülmeleri dahi beni ve diğer üyeleri de üzer, kanaatindeyim. Saygılarımla, çalışmalarınızdaki başarılarınzın devamını diler, daha bizlere nice yardımlarınızı esirgememeniz dileğiyle...

Sevgili dost, size teşekürlerimi sunmuştum..Tekrar tekrar teşekkür ederim..
Yanlış anlaşılmamı sevgili meslektaşım Küçükşengün cevabı düzeltmiştir umarım...Avukatlık yapmaktayım..Profesyonellikle bir alakam yok..Ancak bu siteye emeği geçen herkesin yardımı ile profesyonel (yani iyi sayılabilecek, yine yanlış anlaşılmayayım, para kazanma anlamında değil, çünki profesyonel manada avukatlık yapıyorum)) sayılabileceke bir çalışma yapbilirsem ve bunu meslektaşlarımla paylaşırsam mutluluk duyacağım.. Saygılarımı kabul ediniz lütfen...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Merhabalar;

Sayın meslektaşımın sorusu üzerine, sayın danersin'in ve en son sayın dost tarafından düzeltilerek oluşturulan, benim ve sanırım birçok kişinin kullandığı ve aşağıda kodu yazılı faiz hesabında;

Sub hesapla()

k = 4

Do While Cells(k, 7) <> ""
tutar = Cells(k, 7)
bastar = Cells(k, 8)
sontar = Cells(k, 9)
tmpbastar = bastar
j = 4
faiz = 0
devam = True
Do Until devam = False
faiztar = Cells(j, 3)
If Cells(j, 3) = "" Or faiztar > sontar Then faiztar = sontar: devam = False
If bastar > faiztar Then GoTo 20
faizor = Cells(j - 1, 4)

faiz = faiz + ((faiztar - tmpbastar) * tutar * faizor) / 36500

tmpbastar = faiztar
20
j = j + 1
Loop
Cells(k, 10) = faiz
k = k + 1: faiz = 0
Loop

End Sub

Bu kod faiz hesaplamasının yapıldığı sayfaya konulan bir düğme vasıtasıyla çok güzel çalışıyor.

Benim sorum:

Bu hesaplamayı userform üzerindeki bir butonla yapmak istediğimizde, VBA kodu nasıl olmalıdır.

Açıklamalı dosya ektedir.

Şimdiden Teşekkürlerimizle.....

Excel Vers. ve Dili
ingilizce xp
Aşağıdaki konu ile ilgili olarak bunu bir düğmeye basarak değilde
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
olarak nasıl düzelleriz.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

QUOTE=kucuksengun;82796]Merhabalar;

Sayın meslektaşımın sorusu üzerine, sayın danersin'in ve en son sayın dost tarafından düzeltilerek oluşturulan, benim ve sanırım birçok kişinin kullandığı ve aşağıda kodu yazılı faiz hesabında;

Sub hesapla()

k = 4

Do While Cells(k, 7) <> ""
tutar = Cells(k, 7)
bastar = Cells(k, 8)
sontar = Cells(k, 9)
tmpbastar = bastar
j = 4
faiz = 0
devam = True
Do Until devam = False
faiztar = Cells(j, 3)
If Cells(j, 3) = "" Or faiztar > sontar Then faiztar = sontar: devam = False
If bastar > faiztar Then GoTo 20
faizor = Cells(j - 1, 4)

faiz = faiz + ((faiztar - tmpbastar) * tutar * faizor) / 36500

tmpbastar = faiztar
20
j = j + 1
Loop
Cells(k, 10) = faiz
k = k + 1: faiz = 0
Loop

End Sub

Bu kod faiz hesaplamasının yapıldığı sayfaya konulan bir düğme vasıtasıyla çok güzel çalışıyor.

Benim sorum:

Bu hesaplamayı userform üzerindeki bir butonla yapmak istediğimizde, VBA kodu nasıl olmalıdır.

Açıklamalı dosya ektedir.

Şimdiden Teşekkürlerimizle.....[/QUOTE]