Farklı Biçimlerde ki Hücreleri ToplaÇarpımla Toplama

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Değerli Arkadaşlar;
ToplaÇarpım formülüyle başvuru hücreleri farklı farklı biçimlendirilmiş hücrelerin değerlerini ayrı ayrı nasıl toplatabilirim?
Ekli dosyada ne yapmak istediğim belirtilmiştir, yardımınız şimdiden teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
bu çalışmayı daha önce görmüştüm ancak benim sorunum biraz daha farklı; A ve B sütunundan oluşan bir tablom var, bu tablonun A sütununda arama yapıyorum, B sütununda ki değerlerini de toplatıyorum. bu tabloda A sütununda ki hücreler farklı farklı biçimlendirilmiş ve farklı farklı değerdeler, A sutununda ki hücrelerden örneğin dolgu rengi kırmızı olan ve değeri AHMET olan hücreleri aramak istiyorum ve bu hücrelere karşılık gelen B sütununda ki değerleri toplatmak istiyorum.
Biraz karışık oldu sanırım :) ekli dosyayı incelerseniz daha iyi anlaşılacaktır...

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Benim sorunum biraz daha farklı aslında, örneği incelerseniz daha iyi anlaşılacaktır.
Benim A ve B sütunundan oluşan bir tablom var; A sütunu arama yapılacak hücreleri, B sütunuda değerleri içeriyor; normalde toplaçarpım formülüyle bir değeri A sütununda aratıp, bulunan hücrelere karşılık gelen B sütununda ki değerleri toplatıyoruz. benim istediğim A sütununda sadece hücre içeriğine göre değilde hem biçimlendirmesine göre hemde hücre değerine göre arama yapıp, bulunan hücrelere karşılık gelen B sütununda ki değerleri toplatmak.
Biraz karışık oldu sanırım :) örneği inceleyin lütfen...

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Verdiğiniz linkteki çalışmayı daha önce incelemiştim ancak benim sorunum biraz daha farklı aslında, örneği incelerseniz daha iyi anlaşılacaktır.
Benim A ve B sütunundan oluşan bir tablom var; A sütunu arama yapılacak hücreleri, B sütunuda değerleri içeriyor; normalde toplaçarpım formülüyle bir değeri A sütununda aratıp, bulunan hücrelere karşılık gelen B sütununda ki değerleri toplatıyoruz. benim istediğim A sütununda sadece hücre içeriğine göre değilde hem biçimlendirmesine göre hemde hücre değerine göre arama yapıp, bulunan hücrelere karşılık gelen B sütununda ki değerleri toplatmak.
Biraz karışık oldu sanırım :) örneği inceleyin lütfen...

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Kusura bakmayın arkadaşlar, benzer mesajı bir kaç kere yazdım ama firefox kilitlendi mesajım gitmedi sanmıştım :)

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Değerli Arkadaşlar;
ToplaÇarpım formülüyle başvuru hücreleri farklı farklı biçimlendirilmiş hücrelerin değerlerini ayrı ayrı nasıl toplatabilirim?
Ekli dosyada ne yapmak istediğim belirtilmiştir, yardımınız şimdiden teşekkür ederim...
.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Mükemmel çok teşekkür ederim...