• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı bir excel dosyasından veri alma

Peki A sütunundan S sutununa kadar (S sütunu dahil) ve 10 ncu satırdan 1000 nci satıra kadar olan bilgilere baktırıp, eğer bi değişik varsa değişiklikleri guncelleyip alan bir makro yazmak mümkünmü??

İliginiz için şimdiden teşekküler!

Dosya ektedir açıklamayı okuyunuz. (Açıklama kod içerisinde)

Afedersiniz saygıdeğer alpi üstad ama ben çalıştıramadım dosyayı.

Aynen dediğiniz gibi kodu kopyaladım ve 3 sütun daha genişlettim. Tabiki değişiklikleride dediğniz gibi yaptım.

Fakat run time 1004 hatası verdi!
Ayrıca, aşağıdaki kodu sarı bir şekilde gösterdi.
Ve bu işlemleri yaparken 4-5 dakika kadarda bekledi.

If Workbooks(Dir(txtDosya.Text)).Sheets(cbSayfa.Text).Range("A" & Bak2) = .Range("A" & Bak) Then

Bahsettiğiniz yerde boşluk yok, var gibi gorunuyor ama kontrol ettim, herşey verdiğiniz gibi hiç değiştirmedim.

Dosyayı açıyor, ama hiç birşey almadan tekrar kapatıyor. Daha sonra karşıma end ve debug yazan bir uyarı kutucuğu çıkıyor debug yazana tıkladığımda sarı renkte size daha önce verdiğim formül satırını gösteriyor.

Sizde dosya çalışıyormu lütfen bir kontrol edebilirmisiniz?

Buna Benzer Bir Tabloya Ihtiyacim Var

Arkadaşlar bu tarz bir çalışma için siteden aratma yaptığımda en uygun makronun bu olduğunu gördüm ancak bir sorunum var.

* Bu hazırlanan makrodaki butonların isimlerini değiştirdiğimde tekrar butona basılacak konuma getiremiyorum. Mesela FATURAYI ÇAĞIR yerine " BUL " yazdığımda (ki bunu butonu bozarak yapıyorum sanırım) işlemiyor

* Birde ben isim aratmak istemiyorum. Ben hesap numarası aratmak istiyorum ve bu hesap numarasının yanına 5-6 kolon daha ekleyip her bir kolon için ayrı bir dosya adresi gösterip buralardan aramasını istiyorum. (bazıları text formatında , bazıları rakam olabiliyor)

Biraz daha ayrıntı vermek gerekiyorsa, ilgili hesabın borcu gösterilecek bir excel dosyasından , hesaba ait isim gösterilecek başka bir excel dosyasından vs. alacak şeklinde. Birde aynı hesap numarasına ait bir kaç borç varsa onlarıda aşağıya doğru dökmesi gerekiyor. Ben tek bir hesap numarası gireceğim bir çok bilgi girip çağırmayacağım.

Bana yardım edebilirseniz sevinirim

Sayın alpi

Sanırım hata benim, sizin yaptığınız makro anladığım kadarıyla, cahit dosyasının a sutunundaki verileri seçili dosyanın seçili sayfasında arayıp guncellemeleri yapıyor.

Benim istediğim seçili dosyada seçili sayfanın 1. satırından başlayıp yazılı butun satırlarını guncellemesi. Böyle bişey yapmamız mumkunmu?

Eşleşme hangi sutunda olacak?

Eğer A sutununda eşleşme arıyorsanız. VBA kodları içerisindeki açıklamayı okuyunuz. Dediğim şekilde yaparsanız kaç sutündaki bilginin alınmasını istiyorsanız o kadar bilgi alabilirsiniz.

Benim istediğim Sayın Alpi;

Aslında benim yapmak istediğim, başka bir dosya içindeki sayfa1 deki (tabi cahit dosyasında yaptığınız gibi, dosya ve sayfa isteğe gore seçili yapılırsa daha makbul olur) yazılı olan butun satırları, makronun olduğu dosyaya aynen kaynağındaki gibi aktarılması. Eğer dosya içindeki tıpa tıp aynıysa yani değişmiş herhangi bir veri yoksa hiç birşey yapmaması.

Sabrınız için çok teşekkür ederim Sayın Alpi.

Merhaba

yazdığınız bu makro sayesinde 1 gün sürecek raporlamayı bugün 1 saatte bitirdim size tekrar teşekkür ederim sayın alpi.Bu ara türkçe karakterlerle(ş,ç,ğ,İ gibi) arama yaptığımda kelimeler eşleşmiyor bu problemi aşabilirmiyim?

ş,ç,ğ harfleri için bir sorun çıkmaması lazım, tekrar deneyin eğer varsa bu hrfleri kolayca çözebiliriz.
Ama İ harfi için çözüm yok. Aslında var ama her harfi tek tek taratmak gerekiyor. Bu aramanın uzamasından başka bir işe yaramaz.

Sayın Alpi,

Ekteki veri dosyasında olduğu gibi bazen aynı isimden 2 tane oluyor ve birinin yanında rakam yazmıyor diğerinde yazıyor örnekte gönderdiğim zey.. Ç... cahit dosyasına aktarılamıyor bu problemi aşabilirmiyiz.?

hepinizin eline sağlık ama ben dosyaları indiremedim benim derdimin dermanı olacak gibi duruyor. ben aynı yöntemle müşterilerimizin isimlerinden çağırarak teklif ve iş emri formlarımda ilgili kişi nakliye şekli telefon faks numarası gibi basit bilgileri gerekli hücrelere yazdırmayı düşünüyorum. acaba konu eski tarihli olduğu için mi dosyaları indiremiyorum.?

Geri