Farklı Çalışma Sayfalarından Anasayfaya Veri Aktarımı

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe versiyonu
Merhabalar,

Çalışma dosyamın içerisinde birden çok sayfa bulunmaktadır. Bu sayfaların isimlerini kullanarak anasayfada olmasını istediğim verileri çekmek için şu formülleri kullanmak zorundayım.

=ATİKOP!$E$28
=MİN(ATİKOP!$L$4:$L$5)

Yukarıdaki formüllerde yer alan sayfa isimlerini anasayfadaki isim sütunundan çekebileceğim formül aramaktayım. Buradan bir arkadaşın yapmış olduğu çalışma ektedir. Benim düşeyara formülünden başka formüllerdede kullanabileceğim bir formüle ihtiyacım var.

Mesela =MİN(ATİKOP!$L$4:$L$5) formülünde nasıl bir yol izlemeliyim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Ekte yollamış olduğum dosya içerisindeki sayfalardan E1 ve E2 hücrelerindeki en düşük değeri anasayfaya yazdırmak istiyorum. Tabiki sayfa ismini sayfa isim sütunundan çekmesi şartıyla. Bu mümkün müdür?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Sonuçlar sayfasında B3 yada C3 hücresine;
=KÜÇÜK(DOLAYLI($A3&"!$E$1:$E$2");1)
formülünü uygulayıp aşağı doğru çoğaltın.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Merhabalar,

Ekteki dosyada veriler sayfasında bulunan gider listesinde İsim sütununda birden fazla aynı isim bulunduğu için gider kalemlerinin başlangıç tarihi en güncel olan değerini çekmek istiyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
çalışma sayfasında C4 hücresine;

=TOPLA(EĞER(VERİ!A2:A2000=ÇALIŞMA!B4;EĞER(VERİ!B2:B2000=MAK(EĞER((VERİ!A2:A2000=ÇALIŞMA!B4);VERİ!B2:B2000));VERİ!C2:C2000;"")))

Formülünü uygulayın ve formül satırında iken CTRL+SHİFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak formülü aktive edin. Bu işlem sonucunda formülünüz {} parantezleri arasına girecektir. (dizi formülü)
NOT: verilerinizde aynı isim ve aynı tarih içeren mükerrer kayıt olmadığı varsayıldı.

Şayet mükerrer veri olabilir (aynı isim ve aynı tarihli olanın en son yazılan alınsın) derseniz eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Vakit ayrıpta yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.

İyi Çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Merhabalar,

Veri çekme konusunda bir sıkıntı ile karşılaştım.Aşağıdaki formül farklı çalışma dosyasında sorgulama yapmaktadır. Fakat ben bu sorgulamayı hangi sayfadan yapması gerektiğini ilgili hücreden otomatik olarak çekmesini istiyorum. =Dolaylı() formülünü kullanmak istedim fakat beceremedim. Formülüm şu
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(D4;'[2010 HAK EDİŞLER.xls]MART_10'!$C$2:$C$700;1;0));"İRTİBAT";"ACENTE")
formüldeki MART_10 kısmının tüm sorgulamalar için sabit bir hücreye bakarak hangi aya ait sayfaya gideceğini otomatik olarak karar vermesini istiyorum.

İyi Çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Buldum arkadaşlar,

=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(D4;DOLAYLI("'[2010 HAK EDİŞLER.xls]"&B1&"'"&"!$C$2:$C$700");1;0));"İRTİBAT";"ACENTE")

Excel Vers. ve Dili
Şartta Bağlı Ortalama Alma

Merhabalar,

Veri tablosundan belirlemiş olduğum ölçütte göre ortalama değer çekmek istiyorum. Ekli dosyada bunun ile ilgili örnek olay mevcuttur. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Örnek tablonuzda G3 hücresine;

=ORTALAMA(EĞER(A2:A2000=F3;C2:C2000;""))

Formülünü uygulayın. Formül satırında iken CTRL+SHİFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak formülü aktive edin. Bunun sonucunda formülünüz {} parantezleri arasına girecek. (dizi formülü)
İyi çalışmalar.