farklı çalışma sayfalası arasında toplanmış verideki hücrelerin dökümü.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 ingilizce
Arkadaşlar merhaba. Derdimi başlıkta pek anlatamadım, üzgünüm. Şimdi şöyle:

Çalışma sayfası - 5 'te İşletmenin toplu halde çeşitli giderleri var. Bunları aynı sayfada sınıflara ayırıyorum. Örneğin:

Aylık tüm giderler arasından derlenerek çıkarılmış bar - mübaya toplamı:

B-5 =Topla(D23;D55;D83;D144;D149;D179;D195;D204;D206;D209;D238;D115)

Çok iyi, çok güzel. Benim sormak istediğim konu şu:

Ben bu B-5 hücresinde toplamı alınmış hücreleri-atıyorum, ayrı bir çalışma sayfası olarak çalışma sayfası - 6 da alt alta dökebilir miyim? Nasıl dökerim?

Yani diğre sayfa da toplanmış hücreler:

A-1 : ='Çalışma Sayfası5'.D40
A-2: ='Çalışma Sayfası5'.D48
a-3 : ='Çalışma Sayfası5'.D206

olacak şekilde dizlebilir mi? Böylr bir şey mümkünse nasıl yapılır, bir bilen cevaplar ise müteşekkir olurum.

Saygılar.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Küçük bir örnek dosya ekleyerek açıklarmısınız..

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 ingilizce
elbette..

çalışma sayfası 2 de daha önce toplamını bulduğumuz ve sayfa 1 de yerine koyduğumuz harcamaları sıralandırmak istiyorum. böyle basit görünüyor ama, gerçekten çok fazla kalem var, yardımcı olursanız çok sevinirim.

şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Seçenekli sıralama olsa daha faydalı olmazmı. Yani Sayfa2 de Mutfağı seçtiğinizde mutfağa ait detayları verse, barı seçtiğinizde bara ait detayları listese gibi. Yada sizin istediğiniz gibi yapmaya çalışayım. Siz karar verin.

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 ingilizce
Vallahi o kadar da önemli değil. işlevsel olacaksa elbette sizin dediğiniz gibi de olabilir.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Eki inceleyin. Ayrıca toplam sayfasındaki formülleride değiştirdim. Bu şekilde tek bir formül ile toplama yapabilirsiniz..

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 ingilizce
@Ömer

çok teşekkür ederim ancak bunu şöyle bir listeye nasıl uyarlayabilirim anlayamadım.

örnek olarak kasa defterimin nakit gelir gider bölümünün herhangi 2 günlük kısmını verileri değiştirerek koyayım, oradan da bakıp incelerseniz, derdimi anlayacaksınız sanırım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Ne yapmak istediğinizi anlayamadım maalesef. Olması gereken tabloyu manuel olarak hazırlayın ve dosya içinde ne yapılması gerektiğini açıklayarak yeni bir tablo ekleyiniz..

.