Farklı Çalışma sayfasından verilerin otomatik alınması

Excel Vers. ve Dili
İŞ : Microsoft Office Excel 2003
EV : Microsoft Office Excel 2003
Arkadaşlar merhabalar herkese iyi akşamlar dilerim.

Benim öğrenmek istediğim; ekte göndermiş olduğum ÇALIŞMA adlı klasör içindeki ANA_SAYFA adlı kitap içine VERİ adlı kitapdan verilerin otomatik alınması yani ilgili sütunlara aynı verilerin açılışta yerleşmesi. Ayrıca bu durum ANA_SAYFA içindeki VERİLER sayfası üzerinde otomatik alınan veriler silinse bile, aynı veriler tekrar yerine yerleşsin istiyorum. bunu nasıl yapabilirim dostlar?

Son düzenleme:

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Private Sub Workbook_Open()
Sheets("Sayfa1").Select
Range("A1").Select
With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:=Array( _
"OLEDB;Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Password="""";User ID=Admin;Data Source=C:\ÇALIŞMA\VERİ.xls;Mode=Share Deny Write;Extended Proper" _
, _
"ties=""HDR=YES;"";Jet OLEDB:System database="""";Jet OLEDB:Registry Path="""";Jet OLEDB: Database Password="""";Jet OLEDB:Engine Type=35;" _
, _
"Jet OLEDB: Database Locking Mode=0;Jet OLEDB:Global Partial Bulk Ops=2;Jet OLEDB:Global Bulk Transactions=1;Jet OLEDB:New Databas" _
, _
"e Password="""";Jet OLEDB:Create System Database=False;Jet OLEDB:Encrypt Database=False;Jet OLEDB: Don't Copy Locale on Compact=Fal" _
, "se;Jet OLEDB:Compact Without Replica Repair=False;Jet OLEDB:SFP=False"), _
Destination:=Range("A1"))
.CommandType = xlCmdTable
.CommandText = Array("VERİ$")
.Name = "VERİ_1"
.FieldNames = True
.RowNumbers = False
.FillAdjacentFormulas = False
.PreserveFormatting = True
.RefreshOnFileOpen = False
.BackgroundQuery = True
.RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
.SavePassword = False
.SaveData = True
.AdjustColumnWidth = True
.RefreshPeriod = 0
.PreserveColumnInfo = True
.SourceDataFile = "C:\ÇALIŞMA\VERİ.xls"
.Refresh BackgroundQuery:=False
End With
End Sub

Böyle bir kod deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Sn: yurttas verdiğiniz kodları Thisworkbook sayfasına yapıştırdım ancak aşağıdaki satırlar için uyarı verdi. Bu arada çalışma masaüstünde

With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:=Array( _
"OLEDB;Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Password=" """;User ID=Admin;Data Source=C:\ÇALIŞMA\VERİ.xls;Mode=Share Deny Write;Extended Proper" _
, _
"ties=""HDR=YES;"";Jet OLEDB:System database="""";Jet OLEDB:Registry Path="""";Jet OLEDB: Database Password="""";Jet OLEDB:Engine Type=35;" _
, _
"Jet OLEDB: Database Locking Mode=0;Jet OLEDB:Global Partial Bulk Ops=2;Jet OLEDB:Global Bulk Transactions=1;Jet OLEDB:New Databas" _
, _
"e Password="""";Jet OLEDB:Create System Database=False;Jet OLEDB:Encrypt Database=False;Jet OLEDB: Don't Copy Locale on Compact=Fal" _
, "se;Jet OLEDB:Compact Without Replica Repair=False;Jet OLEDB:SFP=False"), _
Destination:=Range("A1"))

Verilen kodların ÇALIŞMA klasörüne uygulanması benim için daha iyi olacaktır arkadaşlar. Mevzumuz şu VERİ sayfası içindeki VERİ de yer alan bilgiler ANA_SAYFA içindeki Sayfa1 adlı sayfaya otomatik olarak aktarılacak (VERİ kitabı kapalı olsa bile) ayrıca ANA_SAYFA içine alınan bilgiler olaki silinse bile silme işlemi yapılamayacak.

Son düzenleme:

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Ben bu verileri Macro kaydet ile yaptım ve çalıştı. Bende hiç bir sorun yaratmadı.
Sizde Dış Veri'yi Macro kaydet ile yapıp sonra bu kodları ThisWorkbook'a koyarsanız olur.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Sn: Yurttaş bu işlemi biraz detaylı anlatırsanız sevinirim. Yapmam gerekenleri.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Dosyalarınız ekte.

Bu dosyalarınızı C:\ÇALIŞMA nın altına koyun.

Excel Vers. ve Dili
SN: Yurttaş çok teşekkür ederim. sağolun.

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Sorun çözülmüş sanırım. Yapılışını görebilmeniz için ekran videosu hazırlamıştım. Faydalanabilecek arkadaşların olabileceğini düşünerek yine ekliyorum.