Farklı hücre değerine göre veri listeleme

Katılım
2 Ekim 2014
Mesajlar
74
Excel Vers. ve Dili
office 2014
Hayırlı günler,
A sütununda personel isimleri
E sütununda personele ait bazı değerler (geçti, kaldı, gibi)

Başka bir hücrede, üstte belirtiğim A sütunundaki personelleri veri doğrulama ile liste yapmam gerekiyor.
Fakat bu listeye personel isimlerinin hepsinin değil, sadece E sütunundaki satırda ("geçti") olanların gelmesini istiyorum.
Bu E Sütunundaki veriler değişken olacağından, veri listelemedeki personel isimleri de doğal olarak değişken olacak.

Konu hakkında ad tanımla ve veri doğrulamaya makro olmadan yazacağım formul konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Altta örneklendiği şekilde, A sütununda, karşısında geçti olan rakamlar veri doğrulama listelemeye gelmelidir.
A------E
1----geçti
2----geçti
3----geçti
4----kaldı
5----geçti
6----kaldı
 
Son düzenleme:

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,073
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Süz/Kopyala/Yapıştır işinizi görmüyor mu?
 
Katılım
2 Ekim 2014
Mesajlar
74
Excel Vers. ve Dili
office 2014
Sanırım anlamadınız.veri listeleme ile bahsettiğiniz şeyin alakasını anlayamadım.
Bu nedenle mesajımı biraz daha detaylandırdım.
 

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
23 Mayıs 2011
Mesajlar
5,508
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-12-2028
A1:B6 hücre aralığı;
1 kaldı
2 kaldı
3 kaldı
4 kaldı
5 geçti
6 geçti

C1 hücresine bu formülü girin ve aşağıda doğru çekin;
(Dizi formülüdür. Hücreye girdikten sonra F2'ye sonra da Ctrl + Shift + Enter'a basın.)
Kod:
[FONT="Trebuchet MS"][SIZE="2"]=[COLOR="Red"]EĞERHATA[/COLOR]([COLOR="Blue"]İNDİS[/COLOR]($A$1:$A$6;[COLOR="DarkOrange"]KÜÇÜK[/COLOR]([COLOR="Green"]EĞER[/COLOR]($B$1:$B$6="geçti";[COLOR="Magenta"]SATIR[/COLOR]($A$1:$A$6));[COLOR="Purple"]SATIR[/COLOR]());0);"")[/SIZE][/FONT]
D1 hücresini ve Veri Doğrulamayı seçin, İzin verilen kısmından Liste'yi seçin, formül kısmına bu formülü girin;
Kod:
[FONT="Trebuchet MS"][SIZE="2"]=[COLOR="Red"]KAYDIR[/COLOR]($C$1;;;[COLOR="Blue"]BAĞ_DEĞ_SAY[/COLOR](C:C))[/SIZE][/FONT]
 
Katılım
2 Ekim 2014
Mesajlar
74
Excel Vers. ve Dili
office 2014
Murat hocam ayrıntıları ve detayları ayrıca belirten bu özenli yardımınız için çok çok teşekkür ederim.
Farklı bir sütun kullanarak bu şekilde bir çalışma aklıma gelmemişti.
Hayırlı akşamlar. İyi çalışmalar.
 
Katılım
23 Eylül 2013
Mesajlar
1,348
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 İngilizce -
Excel 2010 Türkçe -
Excel 2013 Türkçe -
Merhaba,
Alternatif;
J sütunu Sayılar,
K sütunu Kaldı,Geçti,

Geçti kriterine göre listelemek için;(L1'e girip çoğaltınız.)
Kod:
=BÜYÜK((K$1:K$5="geçti")*J$1:J$5;SATIR())
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür.CTRL + SHIF + ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]
Dinamik alan tanımlamak için;(Sayfa isminize göre düzenleyiniz)
Kod:
=KAYDIR(Sayfa1!$L$1;;;MAK(Sayfa1!$L$1:$L$10);1)
Not: Açıklamaları pek okumadım formüller Murat bey'in önerilerine göre yazılmıştır.

Daxe Syán
 
Son düzenleme:
Katılım
2 Ekim 2014
Mesajlar
74
Excel Vers. ve Dili
office 2014
Çok teşekkür ederim.
Formul murat hocanın verdiğinden biraz farklı,
Murat hocanın verdiği ile formul yazılan listeye sadece "geçti" değerleri gelirken, sizin verdiğiniz formulde çarpan olduğundan, "Geçti" olanlar ve olmayanlarda "0" olarak geliyor.
fakat veri listelemedeki "max" koduylada bu açık kapanmış oluyor.

Sonuç olarak iki kodda her şekilde çalışıyor.

Emeğinize ve yüreğinize sağlık,
 
Üst