Farklı hücrelerdeki değerleri başka bir yere makrosuz kopyalamak

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Merhaba

Foruma yeni üye oldum, öncelikle hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Konuyu forumda arattığımda makro ile yapılmış seçenekler gördüm acaba bunu bir takım fonksiyonlarla yapmak mümkün mü?

Yapmak istediğim şeyi basitleştirerek anlatmaya çalışayım;

A sütununda renkler yazıyor fakat araların boşluklar var, B sütununda ise o rengi çekmeyi isteyip istemediğim yazıyor şöyleki;

A B
1sarı Çek
2mavi Çekme
3
4yeşil Çek
5
6
7
8turuncu Çek

Ben ise B sütunundaki bir şarta bağlı olarak (b de 'çek' yazanları) C sütununa çağırmak istiyorum, yani şöyle gözüksün istiyorum

C
1sarı
2Yeşil
3Turuncu

Bunu makrosuz yapmak mümkün müdür?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar
Tolga

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Aşağıdaki formülü, C1 hücresine yapıştırdıktan sonra dizi formülüne dönüştürün,
ardından da BOŞ sonuç elde edinceye kadar aşağı doğru kopyalayın.

Formülü dizi formülüne dönüştürme:
-- Formülü ilk hücreye yapıştırın,
-- Formülün yapıştırıldığı hücre seçili durumda iken F2 tuşuna basarak hücre içerisine girin,
-- CTRL ve SHIFT tuşları basılı durumdayken ENTER tuşuna basarak işlemi tamamlayın,
-- İşlemi doğru yapmışsanız formül kendiliğinden {....} gibi köşeli parantez arasına alınmış olur.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)>[COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]($B$1:$B$8;"Çek");"";[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($A$1;[COLOR="red"]KÜÇÜK[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]($B$1:$B$8="Çek";[COLOR="red"]SATIR[/COLOR]($B$1:$B$8));[COLOR="Red"]SATIR[/COLOR](A1))-1;0))

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Bir önceki cevabımı, sayfayı yenileyerek tekrar kontrol ediniz.
Ben önce renk adlarının B sütununda, Çek/Çekme ibarelerinin C sütununda olduğunu varsaymış idim.

Anladığım kadarıyla renk adları A sütununda Çek/Çekme ibareleri ise B sütununda bulunuyor.
Önceki cevabımdaki formülü buna göre düzelttim.

Sorularınızı, gerçek belgenizle aynı yapıda örnek belge üzerinden sormanızda yarar var.
Böylece net ve kesin sonuca daha hızlı ulaşırsınız.

Örnek belge yükleme yöntemine ilişkin kısa açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde varb
.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
teşekkürler

Ömer Bey Merhaba

Cevabınız için çok teşekkür ederim tam istediğim gibi oldu. Bu özellik bir çok yerde işime yarayacak. İlgi ve alakanız için tekrar teşekkür ederim çok makbule geçti.

Ben renkleri örnek olarak vermiştim tablo daha karışık ama kendi tabloma göre uyarladığım için çalıştı.

saygılar
Tolga

Sevgi Saygı Hoşgörü

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
.
İhtiyacınız görüldüğüne göre mesele yok.
İyi çalışmalar dilerim.
.