Farklı İki Hücre Değerine Göre Üçüncü Hücreye Otomatik Değer Verme

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
Merhabalar,

Birkaç arama kombinasyonu denedim ancak istediğimi bulamadım. Önceden bu konu ile ilgili açılmış başlık var ise şimdiden kusura bakmayın, direkt oraya da yönlendirebilirsiniz. Sorunumu kısaca özetliyorum:

A1 hücresi x ve B1 hücresi y ise C1 hücresi z olsun.
A1 hücresi x ve B1 hücresi w ise C1 hücresi q olsun.
A1 hücresi k ve B1 hücresi m ise C1 hücresi l olsun.

gibi gibi örneklenebilecek bir soruna sahibim. Belirttiğim A1 ve B1 hücrelerini önce ad tanımlayıp sonra dolaylı fonksiyonu ve veri doğrulama ile birbirine bileştirdim ve liste durumuna getirdim. Yani A1 hücresinden bir değer seçtiğimde, B1 hücresi o değer için özelleşmiş değerleri alıyor. Ancak C1 hücresini iki değer için özelleşmiş tek değere indirgeyemiyorum. Örnek için bir excel dosyası ekledim. Yalnız direkt mesaja ekleyemediğim için link paylaşıyorum. Tabloda çap ve kalınlık değerleri tanımlı. DN15 çap ve 1 mm kalınlık için soldaki tabloda yazan 0,5 değerinin otomatik olarak K3 satırına yazılmasını istiyorum özetle. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Boru Ağırlık Tablosu

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 (64bit) - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26/05/2022
Ekli örnek dosyanızda A1 ve B1 hücreleri mesaj metnindekinden farklı.

Şöyle bir kod oluşturdum;
Kod:
=İNDİS(A2:F22;KAÇINCI(I3;A2:A22);KAÇINCI(J3;B2:F2)+1)
Ağırlık kısmına yapıştırın

Excel Vers. ve Dili
26/05/2022
Sayın çıtır,
Formülünüzde eğerhata ya neden ihtiyaç duydunuz?

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Sayın anemis,
Bulunmayan bir değer oluşursa hataya düşmeyerek boş vermesi için.

Excel Vers. ve Dili
26/05/2022
Mantıklı, teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
Sayın @çıtır çok teşekkür ederim. Zahmet olmazsa bir sorum daha olacak. Orjinal excel dosyasında belli çapları belli kalınlıklarla sınırlamıştım. Yani; DN_6 seçince sadece _1 kalınlık seçilebiliyordu listede o tanımlı olduğu için. Veya DN_40 için tüm kalınlık değerleri seçilebiliyordu. Sizin yaptığınız excelde ise tanımlanmayan değerler seçilebiliyor ancak 0 değeri gösteriliyor. Bunun sebebi nedir?
Not: yanlış anlaşılmasın yaptığınız fazlasıyla işimi görür, anlamak ve sonrasında kendimi geliştirmek için soruyorum :)

Sayın @anemis teşekkürler size de. Verdiğiniz kodu girince birkaç farklı hata keşfettim. Mesela DN 6 ve 1 kalınlık için değer vermiyor veya DN 125 ve 2 kalınlık için tablodakinen farklı ve yanlış bir değer gösteriyor. İndis ve kaçıncı kodlarını bilmediğim için hatanın sebebini anlamadım ancak şimdi onları araştırıyorum.

Selamlar.

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Orjinal dosyada ad tanımlama ve dolaylı kullanılarak liste oluşturulmuş. J4 hücresinde.Ben doğrudan B2:F2 seçerek liste oluşturdum.Ben işin kolayına kaçtım.

Excel Vers. ve Dili
26/05/2022
Sayın @anemis teşekkürler size de. Verdiğiniz kodu girince birkaç farklı hata keşfettim. Mesela DN 6 ve 1 kalınlık için değer vermiyor veya DN 125 ve 2 kalınlık için tablodakinen farklı ve yanlış bir değer gösteriyor. İndis ve kaçıncı kodlarını bilmediğim için hatanın sebebini anlamadım ancak şimdi onları araştırıyorum.

Selamlar.
İşinizin görülmesine çok sevindim. Tüm değerleri incelemedim ama bir kaç tanesini kontrol ettiğimde doğru sonuçları almıştım. Bu nedenle neden hatalı sonuçlar verdi anlayamadım.