Farklı PC'lerde bozulan çalışma dosyaları

Excel Vers. ve Dili
ms excel 2003
Merhaba arkadaşlar,sizlere bir soru sorucam.Ofiste üzerinde çalıştığım bir excel dosyasını,usb ile başka bir pc ye taşıdığımda görseli bozulabiliyor.Örneğin: ben 15 23 42 diye verileri giriyorum linklerime(köpriler hazırlıyorum) sonra baska bir pc de bi bakıyorum 15,00 23,00 42,00 diye dönüşüm geçiriyor.Ben kendi bilgisayarımda hazırladıgım dosyanın özelliklerini nasıl koruyabilirim baska bir pc de görüntülerken.Baska pc lerin excel ayarlarından etkilenmesini istemiyorum.Bu arada kurumda tüm pc ler lisansli office2010.Şimdiden teşekkür ederim yardımcı olacak cevaplarınız için.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
İki alternatifiniz var.

1-Kurumdaki tüm pc lerin bölgesel ayarlarını ve excel ayarlarını aynı yapabilirsiniz.
2-Dosya açılışında çalışacak bir makro ile tüm verilerinizi istediğiniz biçimde düzenleyebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
ms excel 2003
Çok teşekkür ederim cevabın için @Korhan Ayhan 1.işlem imkansız,2.sini birazcık açar mısın yani verilerimi istediğim gibi düzenleyebilmem için dosya açılışında çalışacak bir makroyu nasıl atayabilirim :S mesela hazır bir dosyam var suan masa üstümde duruyor diyelim.Ben birazdan bu dosyayı flas bellekle asağıdaki bilgisayarda açıcam.Bozulmaması için başlangıçta çalışacak bu makroyu nasıl kurabilirm?Eğer çözüm olacaksa ve yardımcı olursan gerçekten çok minnettar olurum

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Boş bir excel kitabı açın.
"Sayfa1" isimli sayfanın "A1:A5" aralığına sayısal değerler girin.
Aşağıdaki kodu boş bir modüle uygulayın. Dosyayı kayıt edip kapatın. Sonra aynı dosyayı tekrar açın.

Veri girişi yaptığınız alandaki sayısal değerler otomatik olarak 4 ondalık karakterli TL formatına dönüşecektir. Sizde sayfanızdaki biçimleri bu şekilde makro kodlarına çevirirseniz dosya açılışında sadece sizin belirlediğiniz formatta veriler görüntülenirler. Aksi halde dosya açıldığı sistemdeki biçimleri tanıyacaktır.

Kod:
Sub Auto_Open()
    Sheets("Sayfa1").Range("A1:A5").NumberFormat = "#,##0.0000 $"
End Sub

Excel Vers. ve Dili
ms excel 2003
Çoook teşekkür ederim çok işime yarıcak uamrım bu.Çok teşekkurler yenıden