Farklı puantaj yardım

Excel Vers. ve Dili
office 2021 tr
Arkadaslar bu puantaj programı gercktende farklı olsun dıye ufak yardımlarla yapmıs oldugum bır calısmadır.yalnız bir yerde ekleme yapmak ıstedım ve olmadı. Cıktı sekmesınde konu ıle ılgılı bılgılerı yazdım yardımlarınızı beklıyorum ıyı çalışmalar...

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
ÇIKTI sayfasında G14 hücresine;
=TOPLA(EĞER(data!$A$2:$A$200=ÇIKTI!$D$10;EĞER(data!$B$2:$B$200=ÇIKTI!D14;data!$E$2:$E$200;"")))
Formülünü uygulayıp formül satırında iken CTRL+SHİFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak formülü aktive edin. Bu işlem sonucunda formül;
{=TOPLA(EĞER(data!$A$2:$A$200=ÇIKTI!$D$10;EĞER(data!$B$2:$B$200=ÇIKTI!D14;data!$E$2:$E$200;"")))}
şeklinde {} parantezleri arasına girecektir. (dizi formülü)
İyi çalışmalar.
Not: Birçok arkadaşımız ofis2007 kullanmadığından örnek dosyanızı 97-2003 formatında eklerseniz konuyu daha çok kimsenin incelemesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Excel Vers. ve Dili
office 2021 tr
teşekkür ederim muygun.. peki burada kullandıgımız formulleri kullanamayız mı? nden farklı bır formul uyguladık cevaplayabılırmısınız.

Excel Vers. ve Dili
office 2021 tr
Sayın muygun,
merhabalar dedıgınız gıbı yaptım ama hata mesajı cıktı yıne ne yapmam gerekır yardımlarınızı beklıyorum ..tesekkur ederım

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Sayın muygun,
merhabalar dedıgınız gıbı yaptım ama hata mesajı cıktı yıne ne yapmam gerekır yardımlarınızı beklıyorum ..tesekkur ederım
dosyanızı 2003 formatına çevirdim ayrıca formülü uyguladım
soru muygun hoca'ma idi ama ben cvp verdim
umarım bana kızmaz

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2021 tr
Ihsan kardesim tesekkurler sımdı cıktı sekmesındekı dogru olmus aylık sekmesındede aynı sorun mevcut aynı seyı yazıyorum ama sorun devam edıyor. Yardımcı olurmusun..

İ

İhsan Tank

Misafir
Ihsan kardesim tesekkurler sımdı cıktı sekmesındekı dogru olmus aylık sekmesındede aynı sorun mevcut aynı seyı yazıyorum ama sorun devam edıyor. Yardımcı olurmusun..
size ne yapmanız gerektiğini tarif edeyim syn : muygun hocam tarif etmiş ama olsun
aylık sayfasının g14 hücresine f2 tuşuna bastıktan sonra ctrl+shift+enter tuş kombinasyonu ile yaparsanız formül işlerlik kazanacaktır. yoksa formül hata verecektir. formülün başında ve sonunda { } çıkan işaretleri kesinlikle el ile koymayınız hata alırsınız strl+shift+enter tuş kombinasyonu formülün başına ve sonuna otomatik { } bu işaretleri koymaktadır.
dosyanız ekte

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2021 tr
Tesekkur ederım yardımlarınız ıcın ..ben bunun dısında bu program ıle ılgılı genel de bordro hazırlamak ıstıyorum burayada nasıl bır sey yapmamk gerekır.

İ

İhsan Tank

Misafir
Tesekkur ederım yardımlarınız ıcın ..ben bunun dısında bu program ıle ılgılı genel de bordro hazırlamak ıstıyorum burayada nasıl bır sey yapmamk gerekır.
ne istediğinizi anlamadım ama sanırım bu konunun dışında bir işlem yapacaksınız.yeni bir konu açarak sorarsanız daha iyi olur konular birbirine karışmaz
rica ederim
iyi çalışmalar :mutlu:

Excel Vers. ve Dili
office 2021 tr
Genel sekmesınde datadakı degerlerı alamıyorum. Yardımlarınızı beklıyorum..

Ekli dosyalar