Farklı sayfada olanı ara varsa yaz

Excel Vers. ve Dili
bedokuz
öncelikle iyi günler .. ilk mesajım ...

bir kaç deneme yaptım ama olmadı .. yardımcı olursanız sevinirim ....

elimizde 2 tane çalışma sayfası var . aaynı dosya içerisinde....
1. çalışma sayfasında a,b,c... sutunlarında rakamlar, veri vs. var..
yapmaya çalıştığım (ama yapamadığım) 2. çalışma sayfasında görüntülenmek üzere 1. çalışma sayfasının a sutunukdaki herhangi bir sayıyı arayacak , eğer karşısında bir veri var ise ise bu veriyi 2. çalışma sayfasında bir hücreye yazacak bir formül....
şimdiden teşekkürlür...

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz..

Doğru anladıysam bu istediğinizi düşeyara fonksiyonu ile yapabilirsiniz. Linki inceleyiniz, eğer dosyanıza uyarlayamazsanız küçük bir örnek ekleyerek açıklarsanız yardımcı olamaya çalışırım..

VLOOKUP-DÜŞEYARA UYGULAMASI

.

Excel Vers. ve Dili
bedokuz
teşekkürler .. hemen cevap için .. ama bir örnek vereyim ...
başlık değer
1 111
2 112
3 113
4 114
5 115
1. çalışma kitabımızda yukarıdaki veriler var...aynı dosya içresindeki 2. çalışma sayfasına buradan "4" rakamını aramasını ve solundaki 4 e karşılık gelen 114 rakamını hücreye yazmasını ( çok şey mi :) ) istiyorum....
iyi çalışmalar ...

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Çok şey istemiyorsunuz tabiki, fakat istediklerinizi dosya ekleyerek açıklarsanız konuyu uzatmadan net bir cevap verebilirim. Bu şekilde sadece tahmini cevaplar verebiliyorum..

4 rakamının Sayfa2 A1 hücresinde olduğunu düşünürsek, Sayfa2 B1 hücresine aşağıdaki formülü yazınız..

=DÜŞEYARA(A1;Sayfa1!A:B;2;0)

İstediğiniz bu değilse küçük bir örnek ekleyiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
bedokuz
denedim fakat ... olmadı ....
şöyle anlatayım ..

sayfa 1
--A -- B
1 55 66

2 22 11

3 77 33

kısaca
sayfa 1 de yukarıda yazılı elimizdeki değerler var .. İstediğim , sayfa 2 de yazacağımaz bir formülle ;
Sayfa 1 de bulunan A1 ile A3 arasındaki "22" rakamını bulması ve ve " 22 " rakamının yanındaki "11" değerini Sayfa 2 deki bir hücreye ye aktarması ..
teşekkürler ,....

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
#4. mesajdaki formül bunu yapıyor zaten. Örnek eklemeden kastım, mesaja açıklama değil küçük bir excel dosyası hazırlayıp üzerinde açıklamayla foruma eklenti olarak eklemenizdir. Bu şekilde yaparsanız konuyu anlamam daha kolay olacaktır.

İyi çalışmalar..