farklı sayfadan işlerin ayıklanıp toplamının 1. sayfada ilgili yere yazılması

Excel Vers. ve Dili
2007
öncelikle herkese selamlar, benim şöyle bir sorunum var: aylık bakım giderlerini çıkarabilmem için bir excel sayfam var, bu 1. sayfam. 2. sayfam ise müteahit firmadan bana karma olarak gelen yapılan işler tablosu. yapmak istediğim şey (ekteki tabloda da göreceğiniz gibi) 2. sayfada batı, doğu ve kuzey'de yapılan işlerin toplamını 1. sayfadaki yer ve işlem hanelerine otomatik olarak aktarabilmek. örneğin 2. sayfada batı istasyonunda kaç adet 'gkm aylık bakım' işlemi yapılmışsa bunların toplamının 1. sayfadaki 'batı-gkm aylık bakım' kesişim noktasına yazılması gibi.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 PRO TR - Win7 X64
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18.06.2019
öncelikle herkese selamlar, benim şöyle bir sorunum var: aylık bakım giderlerini çıkarabilmem için bir excel sayfam var, bu 1. sayfam. 2. sayfam ise müteahit firmadan bana karma olarak gelen yapılan işler tablosu. yapmak istediğim şey (ekteki tabloda da göreceğiniz gibi) 2. sayfada batı, doğu ve kuzey'de yapılan işlerin toplamını 1. sayfadaki yer ve işlem hanelerine otomatik olarak aktarabilmek. örneğin 2. sayfada batı istasyonunda kaç adet 'gkm aylık bakım' işlemi yapılmışsa bunların toplamının 1. sayfadaki 'batı-gkm aylık bakım' kesişim noktasına yazılması gibi.

Selamlar,

Ekdeki örnek dosyayı inceleyin..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
vedat hocam cevap için çok teşekkürler ama uygulamada hata yapıyorum sanırım. ekteki dosyada hata yaptığım yeri söyleyebilirseniz çok sevinirim. bir de yine ekte göreceğiniz gibi 6 adet işletme adı ve 20 civarında istasyon adı var. her işletme için 1 sayfa açıyorum, o işletmeye bağlı bulunan istasyonları orada gösteriyorum. şimdi örnek olarak a. batı'nın ilk hücresine uyguladığımız formülü diğer yerlere hızlı bir şekilde atmamın bir yolu var mı yoksa formülü sırayla her alana kopyalayıp başvurulacak hücre numaralarını mı değiştirmeliyim?

Ekli dosyalar