farklı sayfalardaki aynı verilerin hücrelerini boyamak

Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-09-2021
Merhaba arkadaşlar şöyle bir sorunum var
excelde hergüne bir sayfa açıyorum sayafaya ogün gelmesi gerekipte gelmeyen evrakların kodlarını yazıyorum bunu hergün yapıyorum ve hergüne bir sayfa açıyorum ancak ay içerisinde gelmesi gereken evraklar geliyor ve bende bu evrak kodlarının hangi günde olduğunu bulmak istiyorum öyle birşey yapmak istiyorum ki gelen evrak kodlarını örnekteki gibi gelenler sayfasına yapıştıracam sistem gelen sayfasındaki evrak kodunu götürüp hangi sayfadaysa o sayfadaki evrak kodunun bulunduğu hücreyi sarıya boyaycak

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
09-09-2021
ellerinize sağlık mükemmel olmuş çok teşekkürler ederim yalnız ikişey daha isteyecem hani gelen evraklar sayfasındaki kayıtları diğer sayfalarda sarıya boyuyorya ben sadece o hücreyi değilde satırın tamamını boyamak istiyorum ve gelen evrak sayfasında evrak numaralarının karşısına tarih yazdığımda gitsin o evrak hangi sayfadaysa o evrağın karşısındaki c sutununa yazdığım tarihi yazsın şimdiden çok teşeşkür ederim saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
09-09-2021
TACETTİN BEY tam istediğim gibi olmuş anacak gelen evrak sayfasında A sutununa evrak barkotunu yapıştıracağim c hücresinede tarih yazacam formül altaki sayfalarda (sayfa 1 sayfa2 sayfa3) yapıştırdığım barkot hangi sayfadaysa o sayfadaki barkotun bulunduğu satırın tamamını sarıya boyayacak ve o sayfanın c sutununa da gelen evraktaki c sutununun tarihini ekleyecek teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selam,
Satırın tamamını sarıya boyamak için, sayfanın tamamını şeçiniz. biçim'den koşullu biçimlendirme'yi seçiniz. koşul1'un formül çubuğunda
Kod:
=$B1<>""
kodunu göreceksiniz. tekrar tamam dediğinizde ilgili tüm satır sayıya boyanacaktır.
Diğer sorunuza gelince tam anlayamadım. Bir örnek dosya ile anlatabilir misiniz?

Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
09-09-2021
yapmak istediğim gelen evrak sayfasının C sutununda hangi evrağın karşısına tarih yazarsam o tarih gitsin o evrak hangi sayfadaysa o sayfadaki evrağın karşısınjdaki C sutununa gelsin AÇIKLAYICI BİR ÖRNEK EKTE şimdiden teşekkürler

birde hocam elin deymişken tüm satırıda sarıya boyat pek fazla bilgimiz yok yardımcı ol kardeş ölmüşlere rahmet

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selam,
dosyanız ektedir. İnceleyiniz.
Ayrıca Sayfaların D sütununa " Hücreyi gör" kısmı ekledim. Bu kısma tıkladığınızda gelen evraklar
sayfasının ilgili hücresine gidecektir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
09-09-2021
elinize yüreğinize sağlık tam istediğim gibi olmuş çok ama çok teşekkür ederim
küçük birşey soracam şimdi ben aşağıda 3 sayfa açmıştım onu 31 adede çıkaracam mevcut sayfa 1 kopyalasam herhangi bir sıkıntı olmaz sanırım değilmi

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selam,
Ben 1 NİSAN sayfasını kopyaladım. 4 NİSAN ismini verdim. Verileri değiştirdim. Herhangi bir sorun olmadı.
Benim sizden bir kaç isteğim olacak;
Hazır çözüm talep etmek yerine, verilen örnekleri ve çözümleri inceledikten sonra soru sormanız iyi olacaktır.
5.sıradaki sorunuza (satırın tamamının boyanması) 6.sırada cevap verdim. ancak siz 7.sırada tekrar soruyorsunuz. hiç denemeye dahi teşebbüs etmemişsiniz.
Yine 7.sıradaki sorunuza (tarih görüntüleme) 4.sırada sayın tacettintasci
cevap vermiş. ancak siz yine hiç denemeden tatmin olmamışsınız.
Çözümlerdeki metotları ve kullanılan fonksiyonları iyici öğrenmelisiniz. Ezbere yapmamalısınız. Hazır çözüm kullanrsanız ileride aynı problemde bile hiçbirşey yapamayabilirsiniz. Bu yüzden işin mantığını kavramaya çalışınız.
Basit bir soru soruyorsunuz.Ancak, Bu sorunuz ve çözümlerini iyice didikleyip kendi kendinize denemeler yaparsanız excel bilginiz gelişir, hatta soru sormadan daha da mükemmel çözümler, kolaylıklar oluşturabilir, yapabilirsiniz.
Son olarak, mesajlarınızda Abi, Kardeş, Hocam v.s. ifadeleri kullanmazsanız iyi olacaktır. Kim büyük kim küçük? belli değildir. kim hoca kim değil? hemen karar vermeyiniz.
(Gerçek anlamda bana ve benim gibilere yardımı dokunanan büyük üstadlarımı tenzih ederim)
İyi çalışmalar