farklı sayfalardaki metinleri birleştiremiyorum.

arkadaşlar çalışmam ekte sunduğum örnekte acıklaması var imzasirküleri yazan sayfada inceleyip yardımcı olursanız çok memnun olurum teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

daha kısa bir örnek ile sorsanız daha çabuk yanıt alabilirdiniz.

="ben"&" bu"&" metni"&" örnek"&" olması"&" açısından"&" bu"&"şekilde"&" yazıyorum"&" siz"&" her"&" kelime"&" yerine"&" başvuru"&" hücre"&" adresini"&" yazınız."

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
merhaba

daha kısa bir örnek ile sorsanız daha çabuk yanıt alabilirdiniz.

="ben"&" bu"&" metni"&" örnek"&" olması"&" açısından"&" bu"&"şekilde"&" yazıyorum"&" siz"&" her"&" kelime"&" yerine"&" başvuru"&" hücre"&" adresini"&" yazınız."

Şiir gibi bir kod olmuş Sayın Uzmanamele :)

ABİCİM O KADARINI BİLSEM ZATİ YAPARIM HERHAL:) bak şimci ben bu programı iş için kullanacağım noterde sıra beklememek için ( noterde çok işim olur) ben kendi evraklarımı hazırlar götürürüm onlar kontrol eder. ben kimlik bilgilerimi ayrı ayrı hücrelere girdiğimde aralarda standar olan kelimeler ile birleşip tek metin olmasını istiyorum =BİRLEŞTİR(metin1;metin2;) Şeklinde yaptığımda tarihler rakamsal değer kazanıyor. makro atama özürlüsüyüm. o metinde sadece kimlik ve tarih bilgilerinin müşterime göre değişmesini diğer kelimelerin sabit kalmasını istiyorum. örneğin( Bu işlem altındaki imzanın ) sabit ( ankara/ istanbul/ avcılar ) değişken ( Nüfus müdürlüğünden alınmış) sabit ( ad soyad değişken) şeklinde olmasını istiyorum. sanırım anlatabildim. :)

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Dosyadaki örneği inceleyiniz. Kendi dosyanızı bildiğiniz için daha çabuk uygulayabilirsiniz. Farklı sayfalardan alınan hücreleri birleştiriliyor.

Kod:
="Ben "&Sayfa3!A1&" "&BÜYÜKHARF(Sayfa3!B1)&", "&METNEÇEVİR(Sayfa2!D2;"GG.AA.YYYY")&" Tarihinde Excel.web.tr'ye üye oldum"

Ekli dosyalar

istediğim oldu sayılır ama eksiklerim var birde benim yaptığım uzun yoldu daha kısası varmı ?

çalışmam imza sirküleri2 isimli sayfada. tarihleri ceviremedim.

Ekli dosyalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Benim gönderdiğim dosyayı incelememişsiniz sanırım. Ben orada CONCATENATE yani BİRLEŞTİR fonksiyonunu kullanmadım ve özellikle de tarihli örnek verdim.

abi valla inceledim ama kendı dosyama uygulamayı basaramadım cunku bılmıyorum senın gonderdıgın benım tam ıstedigim ama kendım yapamadım tesekkurler

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Sizin dosyanıza girdiğimde kaybolup gidiyorum, gereksiz yere çok, ama pek çok hücreyi birleştirmişsiniz, tüm bunları incelemeye malesef vaktim yok, benim gibi çok arkadaşında vaktinin olacağını sanmıyorum.

peki birleştirilmiş hücrede metin sonuna başka bir hücredeki tarihi nasıl eklerim. ekte basit bir örneğim mevcut

Ekli dosyalar