Farklı Sayfalardan Bilgi Çekme

pisagor26

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-01-2026
Yaklaşık 40 öğrenci isimlerinin yer aldığı sayfalardan her bir sayfada öğrenci notlarının bulunduğu verileri PUANLAMA ile isimlendirilmiş sayfaya taşımak istiyorum. Taşıyacağım öğrenci isimlerinden oluşan sayfadaki veriler dikey sütunda olup, taşınacak yer ise yatayda olduğundan pratik bir şekilde (Üç öğrenci bilgilerini taşıdım) formülize edemedim. Tek tek yazmakta epey bir zamanımı alacak gibi. Yardımlarınızı bekliyorum...Teşekkürler...

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Öncelikle, sayfa adı olarak, öğrenci adı soyadının; kiminde kısaltması, kiminde soldan üç harfi, kiminde soldan dört harfi ve kimi ilk adı şeklinde adlandırma yapmanız belgede formül oluşturmada sorunlar yaşatacaktır.

Bunun yerine, analitik bir bakış açısıyla;
-- sadece öğrenci numaraları şeklinde sayfa adlandırması yaparak,
-- ya da aralarına _ (alt tire) işareti ekleyerek sınıf_öğrenci numarası şeklinde sayfa adlandırması yaparak,
-- yahut da PUANLAMA sayfasında öğrenci isimlerinin karşılarına uygun bir sütuna ilgili sayfa adlarını yazarak,
çözüm aramanızın yerinde olacağını düşünüyorum.

Böylece formüller de tek tip olarak oluşturulabilir.

Örneğin sayfa adı olarak öğrencilerin okul numaralarını kullanırsanız,
F7 hücresine uygulanacak, sağa ve aşağı doğru kopyalanabilir yapıda tektip aşağıdaki formül ile çözüme ulaşabilirsiniz.
.
Kod:
=[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]([COLOR="Red"]DOLAYLI[/COLOR]($C7&"!AE34");SÜTUN()-5;0)

pisagor26

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
02-01-2026
Süpersiniz. çok teşekkür ediyorum...

pisagor26

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe