Farklı Sayfalardan Veri Almak

Katılım
19 Kasım 2019
Mesajlar
11
Excel Vers. ve Dili
2016 vba
Merhaba
Excelde farklı İsimlerde birçok sayfam var.Yapmak istediğim şey;
Sayfa1'deyken; A1 hücresine Sayfa 2'nin B2 hücresindeki metni veya sayıyı çağırmak.Bunu manuel olarak yapıyorum.
Fakat Sayfa1'deyken A1 hücresini seçip aşağı doğru çektiğimde ; Sayfa3'ün, Sayfa4'ün, Sayfa5'in .... de B2 hücre değerleri otomatik gelsin istiyorum.
Bunu formule nasıl uyarlarız.
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Buyurun.
=DOLAYLI("Sayfa" & SATIR(A2) & "!B2")
 
Katılım
19 Kasım 2019
Mesajlar
11
Excel Vers. ve Dili
2016 vba
Cevabınız için teşekkür ederim.Fakat formulu nasıl uygulayacağımı tam anlamadım.
1. sayfamın ismi Özet,
2. sayfamın ismi A-1;A-2
3. sayfamın ismi A-2;A-3 ..... Özet sayfasında herhangi bir hücreye A-1;A-2 sayfasındaki B2 hücresini çağırcam.Seçip aşağı doğru sürüklediğimde A-2;A-3 sayfasındaki B2 hücresi ve devamındaki sayfaların B2 hücresi otomatik alt alta gelecek.Tam olarak bunu yapmak istiyorum.
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,779
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
İlk hücreye formülü yapıştırıp aşağı doğru çekebilirsin.
=DOLAYLI(ADRES(2;2;1;;"A" &SATIR(A1)&";A"&SATIR(A2)))
 
Katılım
19 Kasım 2019
Mesajlar
11
Excel Vers. ve Dili
2016 vba
Dediğiniz yapamadım.
1. sayfamın ismi Özet,
2. sayfamın ismi A-1;A-2
3. sayfamın ismi A-2;A-3 bunlar sayfa isimleri, hücre numarası değil.Teşekkür ederim.
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,779
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Özet sayfasında örneğin K10 hücresine dediğim formülü aynen yapıştırıp aşağı doğru çoğalttığında sonucun doğru olduğunu görmemen için bir sebep yok.
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,779
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Ben sayfa isimlerini A1;A2 gibi yazmıştım.
Kusura bakma.

Kazı miktarı için örnek formülünüz
=DOLAYLI(ADRES(36;6;1;;"A-" &SATIR(A1)&";A-"&SATIR(A2)))

36=Satır numarası
5= Sütun numarasıdır

Diğerlerini sanırım siz halledersiniz.
 
Katılım
19 Kasım 2019
Mesajlar
11
Excel Vers. ve Dili
2016 vba
Estağfurullah.Teşekkür ederim alakanız için.
Formul çalışıyor.Sorun şu ki sayfa isimleri sırayla gitmiyor.
Yani sırayla bütün sayfalardaki F36 hücresini aşağı çekme gibi bir formul lazım gerek bu durumda.
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,779
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
A-1;A-2 / P-9;P-10 gibi farklı formattaki sayfa isimlerinden mi bahsediyorsunuz?
 
Katılım
19 Kasım 2019
Mesajlar
11
Excel Vers. ve Dili
2016 vba
Evet doğrudur.=DOLAYLI(ADRES(36;6;1;;"A-" &SATIR(A1)&";A-"&SATIR(A2))).Bu formülü yapıştırıp aşağı doğru çektiğim zaman arada farklı formattaki sayfa isimlerini görmüyor.
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,779
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Excel dosyanız aşağıdaki formülle bir AD tanımladım ve ismini Sayfalar koydum
=PARÇAAL(AL.ÇALIŞMAKİTABI(1);BUL("]";AL.ÇALIŞMAKİTABI(1))+1;99)&DOLAYLI("iv65000")

Makro4.0 kodlarıyla AD tanımlaması yapıldığı için dosyanızı makro içerebilen dosya olarak kaydedin.


A3 hücrenize aşağıdaki formülü yazıp sayfa isimlerini aşağı doğru çoğaltabilirsiniz
=DOLAYLI(ADRES(1;1;1;;İNDİS(Sayfalar;SATIR(A2))))

B3 hücresine aşağıdaki formülü yazıp doğru çoğaltabilirsiniz
=DOLAYLI(ADRES(36;6;1;;İNDİS(Sayfalar;SATIR($A2))))

C3
=DOLAYLI(ADRES(32;12;1;;İNDİS(Sayfalar;SATIR($A2))))

D3
=DOLAYLI(ADRES(58;6;1;;İNDİS(Sayfalar;SATIR($A2))))

E3
=DOLAYLI(ADRES(58;12;1;;İNDİS(Sayfalar;SATIR($A2))))
 
Katılım
19 Kasım 2019
Mesajlar
11
Excel Vers. ve Dili
2016 vba
Üzgünüm olmadı :) Yada ben beceremedim.Bu sefer manuel olarak yapacağım işim görülsün diye.Siz paylaştığım dosyada denediniz mi?Oldu mu ?
 
Katılım
19 Kasım 2019
Mesajlar
11
Excel Vers. ve Dili
2016 vba
Teşekkür ederim.
=PARÇAAL(AL.ÇALIŞMAKİTABI(1);BUL("]";AL.ÇALIŞMAKİTABI(1))+1;99)&DOLAYLI("iv65000")
Ben sanırım ad tanımlama kısmını beceremediğim için formul çalışmadı.Bu formulu nerede kullandınız.
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,779
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
AD tanımlamada.
Formüller / AD Töneticisi altından görebilrisiniz
 
Üst