faRklı sayfalaRdan veRi çekme ve sıRalama

Excel Vers. ve Dili
2013 - tr
öncelikle heRkese meRhaba.. yeni üye oldum ve biR hata yapaRsam affola :)

benim soRum biRaz kaRışık, açıklama yapmak isteyen oluRsa öRnek oluştuRup ekleyebiliRim.

konu şu: heR ay sonunda, teknik depaRtman şiRketimizde yapılan yeni işleRi ve ayRıca geçen yıldan gelen yenilemeleRi biR excel dosyasında 6 sayfa halinde RapoRluyoR. benim amacım, satışı yapılamayan işleRi de içeRecek biR teklif sayfası oluştuRmak. buRaya kadaR soRun yok. yalnız ben şunu yapmaya çalışacağım..

6 faRklı sayfada da öyle biR foRmül yazmalıyım ki (öRneğin ilk 2 sayfa "hayat" ve "bes" olsun); bu sayfalaRın satıRlaRı "teklif" sayfasını soRgulayıp oRada satışı yapılan biR iş vaRsa ve kendisiyle ilgiliyse (yani hayat sayfası hayat teklifinden vaRi alacak) 2. satıRdan başlayaRak satılan şeyi alt alta listelesin.

buRadaki amaç, teknik peRsonelin "teklif" ve diğeR adımlaRa ayRı ayRı giRişleR yapmadan, sadece "teklif"e giRiş yapaRak diğeR sayfalaRın otomatik oluşmasını sağlamak.

yani "hayat" sayfası, "teklif" olarak giRiş yapılan biR işi soRgulayacak ve eğeR satış yapıldıysa o satıRı kendine alacak. daha sonRa başka biR "hayat" işi oluRsa onu da biR alt satıRa ekleye ekleye devam edecek.

ilgilenenleRe şimdiden çok teşekküR edeRim.. ben de biR yandan çözüm üRetmeye çalışıyoRum..

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
evet bende bu konuda yardımcı olunmaını istiyorum

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Sayın Excel Faresi, yazıda olması gereken küçük "r" harflerini nasıl büyük "R" haline getiriyorsunuz?, bu gayri ihtiyari mi yoksa tasarlayarak yapılan bir şey mi?, okumayı bayağı güçleştiriyor.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Cümle başında küçük harf , ortasında onlarca "R" ile ne okuyabildim ne de okuduğumu anladım; bıraktım direk ...

Windows'unuzun font ayarlarını düzeltebilir misiniz ? "Times new roman Tur" fontu en rahat görüntüyü verebilir.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Sayın Excel Faresi, Shiftle yapıldığını öğrendik, bunun mantığı veya pratk bir yönü var mı?

Excel Vers. ve Dili
2013 - tr
hayıR, ya da en azından ben aRaştıRmadım.. benimki el alışkanlığı sadece..

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
ilgilenenleRe şimdiden çok teşekküR edeRim.. ben de biR yandan çözüm üRetmeye çalışıyoRum..
Çözüme giden yolu açmak ve daha iyi anlamamıza yardımcı olmanız amacıyla bahsettiğiniz 6 sayfalık örneği - gerekirse içini boşaltıp gerçek bilgi yerine örnek bilgi vererek - buraya yüklemeniz iyi olacak ve lütfen bu el alışkanlığını tekrarlamayın, hiç iyi görünmüyor, okunmuyor ; zira yaptıklarınız Türkçe kurallarına ters ve bu forumda buna çok dikkat ediliyor.

En üstteki mesajınızı da düzeltebilirseniz , cidden ne okuduğumu anlayacağım ; kendi adıma...