Farklı sekmelerdeki verilerle özet rapor hazırlama

Excel Vers. ve Dili
EXCELL 2010 TÜRKÇE
Selamlar değerli arkadaşlar
http://dosya.co/jcbbc2v7uz46/örnek_çalışma.xlsx.html örnek dosyada şöyle bir sorun ile karşılaştım.
bir özet tablo çıkarmak istiyorum, satış, planlama, bilgi işlem gibi farklı departmanlarımız var bu birimlerde çalışan kişiler var, ancak bu birimlerde çalışan kişiler ayrıca bazıları ikinci işlerini yapıyor,
İşyerimiz bu kişilerin performans kriterlerini çıkarmamızı istiyor, ben her kişinin ayrı ayrı yaptığı işlerdeki performans kriterlerini buldum, yani ahmet kişisi kendi işini yaparken ahmet tablosunda 2 hedef varsa ilk hedef 100 ikinci hedef 60 değerindeyse bunları (((A2/100)+(B2/60))*100)/2 bu şekilde formüle edip o ayki başarı oranını hesaplayabiliyorum, ancak sekme sayısı fazla olduğu için birde özet sayfası yapmam gerekti tabloya

Özet tabloda isimleri alt alta yazdığımda ahmet kişisi kendi işini yaparkenki ortalamasını alıyorum, ancak benim satış biriminde yaptığı ortalamayıda alıp bu iki değeri /2 yaparak gerçek başarı oranını bulmam gerekli
Bunu yapamıyorum çünkü satış biriminde mayıs ayında 2. satırdaysa haziran ayında 8.satırda ben istiyorumki ahmet ismini
  1. satış biriminde arasın bulsun
  2. dönem kısmındaki (örn. mayıs) ayı tanısın
  3. başarı kısmındaki değeri alsın
  4. sonra ahmet sekmesindeki başarı oranını bulsun
  5. yine ahmet sekmesindeki dönemi (örn. mayıs) ayı tanısın
  6. sonra özet sekmesindeki ahmet isminin yazılı olduğu satırda ilgili döneme (örn. mayıs) aya bu iki değerin ortalamasını (/2) yapıştırsın.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

//
Yeni Aklıma gelen bir şey var bununla ilgili de yorum yazabilir misiniz, excelde vb kodlaması ile şöyle bir şey yapabilir miyim
Sonuç sütununa şöyle bir tanımlama yapsam
Eğer kişi ahmetse (ahmetin 3 değeri var bu tanımları yapsam vb ile ancak nasıl tanımlanacağını bilmiyorum) ahmet için istenen formülü uygula (yukarıda örnekte söylediğim ahmet tablosunda 2 hedef varsa ilk hedef 100 ikinci hedef 60 değerindeyse bunları (((A2/100)+(B2/60))*100)/2)
eğer mehmet yazıyorsa ozamanda şu değerleri uygula dersem benim için daha iyi olur.
bunu yapabilirsem veri topladığım formları tek bir formda birleştiririm kişiler hangini işaretlerse ona göre ilgili form alanlarına ulaşır bende tek tabloda (özet tablo kullanmaya gerek kalmadan) işimi çözümlemiş olurum.

İkinci önerim daha kolay çözecek işimi ancak çözüm bulamazsam birinci yolda uzun yoldan da olsa işimi çözmüş olacağı için benim için yeterli olur.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
EXCELL 2010 TÜRKÇE
Ataköylü yardımınız için teşekkür ederim,
Formüle baktım ancak, ahmet kişisi için satıra bağlı bir değişken oluşturmuşsunuz hem temmuz hem mayıs ayında bu kişilerin satırları farklı olduğu için bir sonraki ay değer girdiğimde bu yeni değeri tabloya yansıtmayacak
Sayın halimasa
Dosyanızdaki tarifinizden anladığım kadarıyla bir çalışma yaptım umarım istediğiniz gibi olmuştur.
http://dosya.co/qct1802bybgi/Kopya_çalışma.xlsx.html