Merhabalar
Elimde Aşağıdaki gibi bir makro kod düzeneğim var. bu kod ile ben aslında Sheet1 altında bulunan bazı verilerimi seçip bu makroyu çalıştırıp tanımladığım maillere otomatik mail atılmasını sağlıyorum.
Ama bunu Sheet2 de ben farklı bir sayfa olduğu için farklı bir yere mail atmak istiyorum. Şu anki bu kod düzeneğinde hangi sheette hangi hücreleri gönderip makroyu çalıştırsam tanımlanmış maile gidiyor.
Acaba aşağıda kırmızı renkel işaretlediğim yerde bir if gibi birşeyle çözebilir miyiz bu durumu. Yani eğer Sheet1 de seçtiğim hücreler atıyorum xxx@mail.com a gitsin.
ama sheet2 de seçtiğim hücreler yyy@mail.com a gitsin.
hatta sheet3 te seçtiklerimde zzz@mail.com a gitsin.
ama tabi sheet1 te seçtiğim sadece xxx e gidecek yyy ve zzz ye tanımlı maillere gitmeyecek.
Bilgi ve yardımlarınızı rica ederim
Elimde Aşağıdaki gibi bir makro kod düzeneğim var. bu kod ile ben aslında Sheet1 altında bulunan bazı verilerimi seçip bu makroyu çalıştırıp tanımladığım maillere otomatik mail atılmasını sağlıyorum.
Ama bunu Sheet2 de ben farklı bir sayfa olduğu için farklı bir yere mail atmak istiyorum. Şu anki bu kod düzeneğinde hangi sheette hangi hücreleri gönderip makroyu çalıştırsam tanımlanmış maile gidiyor.
Acaba aşağıda kırmızı renkel işaretlediğim yerde bir if gibi birşeyle çözebilir miyiz bu durumu. Yani eğer Sheet1 de seçtiğim hücreler atıyorum xxx@mail.com a gitsin.
ama sheet2 de seçtiğim hücreler yyy@mail.com a gitsin.
hatta sheet3 te seçtiklerimde zzz@mail.com a gitsin.
ama tabi sheet1 te seçtiğim sadece xxx e gidecek yyy ve zzz ye tanımlı maillere gitmeyecek.
Bilgi ve yardımlarınızı rica ederim
Kod:
Sub Mail_Selection_Range_Outlook_Body()
'For Tips see: http://www.rondebruin.nl/win/winmail/Outlook/tips.htm
'Don't forget to copy the function RangetoHTML in the module.
'Working in Excel 2000-2013
Dim rng As Range
Dim OutApp As Object
Dim OutMail As Object
Set rng = Nothing
On Error Resume Next
'Only the visible cells in the selection
Set rng = Selection.SpecialCells(xlCellTypeVisible)
'You can also use a fixed range if you want
'Set rng = Sheets("YourSheet").Range("D4:D12").SpecialCells(xlCellTypeVisible)
On Error GoTo 0
If rng Is Nothing Then
MsgBox "The selection is not a range or the sheet is protected" & _
vbNewLine & "please correct and try again.", vbOKOnly
Exit Sub
End If
With Application
.EnableEvents = False
.ScreenUpdating = False
End With
Set OutApp = CreateObject("Outlook.Application")
Set OutMail = OutApp.CreateItem(0)
On Error Resume Next
[COLOR="Red"][B]With OutMail
.Display
.To = "adim.soyadim@mail.com"
.CC = ""
.BCC = ""
.Subject = Hat Tesisi ve Kontrolü Hk."
.HTMLBody = "Merhaba," & "<br><br>" & _
"Belirtilen cihazlara ait hattın/hatların tesisi tamamlanmış olup kontrolünün yapılmasını rica ederim" & "<br>" & _
RangetoHTML(rng) & "<br>" & _
.HTMLBody
'.HTMLBody = "Merhaba" & Chr(13) & "Belirtilen cihaza ait hattın tesisi tamamlanmış olup kontrolünün yapılmasını rica ederim" & Chr(13) & RangetoHTML(rng) 'Range("Z1:AB7")
.Send 'or use .Display
End With[/B][/COLOR]
On Error GoTo 0
With Application
.EnableEvents = True
.ScreenUpdating = True
End With
Set OutMail = Nothing
Set OutApp = Nothing
End Sub